• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ
  • «Έπιασαν» στον ύπνο όλους τους Έλληνες – Τούρκοι «πατάνε πόδι» στην ακριτική Λέρο δίπλα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις (ΦΩΤΟ)

«Έπιασαν» στον ύπνο όλους τους Έλληνες – Τούρκοι «πατάνε πόδι» στην ακριτική Λέρο δίπλα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις (ΦΩΤΟ)

Και ενώ η Ελλάδα κινείτο σε ρυθμούς καρναβαλιού, τρεις Τούρκοι επιχειρηματίες πραγματοποίησαν επτά αγορές ακινήτων και οικοπέδων συνολικής έκτασης 16,4 στρεμμάτων στην Λέρο.

Η είδηση είναι πως οι αγορές έγιναν σε περιοχές του νησιού όπου λειτουργούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Όπως αναφέρει, ωστόσο, δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Real News», οι αγορές που έχουν πραγματοποιηθεί είναι παράνομες, εξαιτίας του νόμου περί δικαιοπραξιών, ο οποίος απαγορεύει, για λόγους εθνικού συμφέροντος, την πώληση ιδιοκτησιών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλά και στους νομούς εκείνους που βρίσκονται κοντά στη μεθόριο, εφόσον οι αγοραστές τους είναι υπήκοοι χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΡΩΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ:

Πώς κατόρθωσαν οι εν λόγω επιχειρηματίες να παρακάμψουν την ελληνική νομοθεσία και μάλιστα να αγοράσουν εκτάσεις και ακίνητα τόσο στην ανατολική όσο και στην βόρεια περιοχή της Λέρου, όπου υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ναύσταθμοι, παρατηρητήρια αλλά και λιμένας ακτοπλοϊκής σύνδεσης με τα τουρκικά παράλια;

Η Realnews εξηγεί πως αυτό συμβαίνει επειδή ένας από τους τρεις Τούρκους επιχειρηματίες, χρησιμοποιεί Έλληνες ενδιάμεσους.

Στις 13 Φεβρουαρίου του 2015, ο Τούρκος επιχειρηματίας ιδρύει την εταιρεία B&T Properties Ltd και γραμματέας η Hakamon Services Ltd.

Λίγους μήνες αργότερα, στις 4 Ιουνίου του 2015, η B&T Properties Ltd προβαίνει στην αγορές ακινήτων και οικοπέδων από τους Έλληνες ενδιάμεσους έναντι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Το ξαναγράφουμε για να γίνει κατανοητό: Συνδετικός κρίκος μεταξύ των τριών Τούρκων επιχειρηματιών φέρεται πως είναι οι Έλληνες που λειτουργούν ως μεσάζοντες ανάμεσα σε πωλητές ακινήτων και υπηκόους Τουρκίας, βοηθώντας τους να παρακάμψουν το νόμο περί δικαιοπραξιών, τον οποίο αναφέραμε παραπάνω.

Ο δεύτερος Τούρκος επιχειρηματίας, θα επιχειρήσει ακριβώς το ίδιο το 2016, με Έλληνες «διαμεσολαβητές». Και πάει λέγοντας…

Η υπόθεση έχει περιέλθει στην προσοχή λετουργών της ελληνικής Δικαιοσύνης, οι οποίοι, μάλιστα, αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο, στη Λέρο, αλλά και σε άλλα νησιά της Ελλάδας, να έχουν γίνει ακόμα περισσότερες αγορές ιδιοκτησιών, από εταιρείες που ανήκουν σε τουρκικά συμφέροντα.

Μάλιστα, οι σχετικές συμβολαιογραφικές πράξεις συνήφθησαν σε δύο συγκεκριμένα συμβολαιογραφικά γραφεία, ένα στην Λέρο κι ένα δεύτερο στην Αθήνα.

Αγορές Τούρκων λοιπόν, κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ελλάδας. Να μην έχετε καμία αυταπάτη: Όλα γίνονται σε συνεννόηση με την Άγκυρα.

  • 153
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...