• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έλληνας δημοσιογράφος προς Βρυξέλλες: Γιατί δεν τιμωρείτε την Ελλάδα για τους «μετανάστες» στο Αιγαίο;;; ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

Έλληνας δημοσιογράφος προς Βρυξέλλες: Γιατί δεν τιμωρείτε την Ελλάδα για τους «μετανάστες» στο Αιγαίο;;; ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ

Νέο απίστευτο συμβάν που βυθίζει την χώρα σε βαθιές σκέψεις.

Στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, δημοσιογράφος ρωτά την αρμόδια για το Μεταναστευτικό Ευρωπαία Επίτροπο, Ίλβα Γιόχνασον, γιατί δεν λαμβάνει μέτρα κατά της Ελλάδος για τις παράνομες, όπως χαρακτηρίζονται επαναπροωθήσεις αλλοδαπών στο Αιγαίο, τους οποίους στέλνει η Τουρκία σκοπίμως στην χώρα μας.

Ρωτά επίσης γιατί καλύπτει την Ελλάδα σε αυτό το θέμα.

Η Ευρωπαία Επίτροπος τον κοιτούσε σχεδόν άναυδη!

Από την πλευρά της ανέφερε πως η Ευρώπη πρέπει να δουλέψει στις σχέσεις της με την Τουρκία και πως φιλοξενεί αυτή την στιγμή 4 εκατομμύρια «πρόσφυγες και μετανάστες», αριθμό που αποτελεί τον μεγαλύτερο από όλες τις υπόλοιπες χώρες. «Θέλουμε συγκεκριμένες δράσεις από την Τουρκία», τόνισε αναφερόμενη στον έλεγχο και την πρόληψη, τις επιστροφές και την στήριξη των αλλοδαπών.

Η Ευρωπαία Επίτροπος μιλώντας για το πόσο έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια οι μεταναστευτικές ροές, τόνισε ότι σήμερα πια η πλειοψηφία όσων έρχονται παράνομα στην Ευρώπη, δεν δικαιούνται προστασίας και πρέπει να επιστρέψουν στις χώρες τους (σ.σ. όλα αυτά στα λόγια).

Τέλος, η κ. Ίλβα Γιόχανσον έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Frontex σημειώνοντας ότι πρέπει να λειτουργεί πολύ αυστηρά και να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που υπάρχουν. «Δεν είμαι ικανοποιημένη από τον χρόνο που χρειάστηκε για να τηρήσει τον νέο κανονισμό», είπε προσθέτοντας ότι «χρειάζεται συνολικά μία νέα νοοτροπία και κουλτούρα για πιο αποτελεσματική και ταχύτερη δράση».