ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!! Συμφωνία Μηταράκη και με το ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ!!! Έχει «ΠΑΓΩΣΕΙ» όλη η χώρα – ΦΩΤΟ

Έχει πάρει αμπάριζα όλες τις χώρες «επενδυτών» η κυβέρνηση - Ανοίγει η μία κερκόπορτα μετά την άλλη...

Μετά το Πακιστάν, όπου συμφωνήθηκε Πακιστανοί να έρχονται νόμιμα και να μένουν στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, ως εποχικοί εργάτες, στο Μπαγκλαντές, μετέβη ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, όπου και συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας, κ. Abdul Momen και τον Υπουργό Αποδήμων και Εργαζομένων στο Εξωτερικό, κ. Imran Ahmad.

Βασικός στόχος της επίσκεψης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου είναι η προώθηση ενός νέου μοντέλου συνεργασίας με χώρες προέλευσης αλλοδαπών, όπως είναι το Μπανγκλαντές, η οποία εστιάζει, αφενός, στην παροχή δυνατοτήτων νόμιμης μετανάστευσης και ειδικότερα σε τομείς εποχικής εργασίας! ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΝΟΜΙΜΑ!!!

Στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν για την αποστολή στη χώρα μας 4.000 εργαζομένων από το Μπαγκλαντές ετησίως, κυρίως για απασχόληση στον αγροτικό τομέα.

Ο Υπουργός Αποδήμων και Εργαζομένων στο Εξωτερικό, κ. Imran Ahmad. υπέγραψε πενταετές μνημόνιο κατανόησης, ή MoU, με τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Nότη Μηταράκη, στην χθες Τετάρτη!!!

Το Υπουργείο Αποδήμων και Εργαζομένων στο Εξωτερικό του Μπανγλαντές σε ανακοίνωσή του στα ΜΜΕ ανέφερε ότι όσοι ταξιδεύουν με την νέα σύμβαση στην Ελλάδα θα λαμβάνουν πενταετή προσωρινή άδεια εργασίας, κυρίως για απασχόληση στον αγροτικό τομέα.

Παράλληλα με την δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης στην Ελλάδα, ανέφερε το υπουργείο, το Μνημόνιο θα επιτρέψει στους ομογενείς του Μπαγκλαντές στην Ελλάδα να αναζητήσουν νόμιμα εργασία εκεί.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν ταξιδιωτικά έγγραφα, συμβάσεις εργασίας, αποδεικτικό ασφάλισης υγείας και να πληρώσουν μόνοι τους όλα τα τέλη και τα έξοδα.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μηταράκης, σημείωσε ότι με την νομοθετική πρόβλεψη του Άρθρου 13 ν. 4251/14 και την σύναψη διμερών συμφωνιών η Ελλάδα στοχεύει, υποτίθεται, στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, στην κάλυψη αναγκών της ελληνικής οικονομίας με εποχικούς εργαζόμενους, αποφεύγοντας δήθεν την μόνιμη παραμονή στην χώρα μας.

Ο κ. Imran από την πλευρά του τόνισε ότι ήταν η πρώτη ανάλογη σύμβαση εργασίας που υπογράφει το Μπαγκλαντές με ένα ευρωπαϊκό έθνος. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!!

«Οι εργαζόμενοι στο Μπαγκλαντές θα μπορούν να πάνε με ασφάλεια στην Ελλάδα για να εργαστούν νόμιμα τώρα. Θα μπορούν να ταξιδέψουν εκεί με τους εργοδότες να αναλαμβάνουν τα έξοδα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης στο Μπαγκλαντές», είπε.

Τι περιλαμβάνει το Μνημόνιο Κατανόησης

Συνεργασία στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και την ενισχυση των απελάσεων όσων διαμένουν παράνομα. Είναι ξεκάθαρη θέση της Ελλάδος η καταπολέμηση των κυκλωμάτων λαθροδιακινητών.

Η συμφωνία εστιάζει στη διμερή συνεργασία ως προς την εφαρμογή των Τυποποιημένων Διαδικασιών Λειτουργίας μεταξύ Μπανγκλαντές και Ε.Ε. για την επανεισδοχή πολιτών του Μπανγκλαντές. Πλέον, η διαδικασία απευθείας επιστροφών προς το Μπαγκλαντές, κατόπιν αιτήματος της χώρας μας, γίνεται πιο άμεση και έχει έναν άρρηκτα δεσμευτικό χαρακτήρα

Μεταβατικά θα δώσει τη δυνατότητα σε 15.000 πολίτες Μπανγκλαντές που σήμερα διαμένουν στην Ελλάδα να ενταχθούν στο καθεστώς των αδειών εποχικής εργασίας. Στην περίπτωση αυτή, αφενός θα πρέπει να παραμένουν έως 9 μήνες ανά έτος στη χώρα και αφετέρου να ακολουθήσουν τις διαδικασίες που προβλέπονται για αυτή την άδεια παραμονής.

Διάθεση -βάσει Άρθρου 13 ν. 4251/14- 4.000 αδειών ανά έτος μέσα σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας, σε πολίτες Μπαγκλαντές που έχουν σύμβαση εποχικής εργασίας με εργοδότες στην Ελλάδα.

Η εν λόγω άδεια επιτρέπει έως 9 μήνες παραμονή ανά έτος, δεν οδηγεί σε καθεστώς μόνιμης παραμονής ούτε δίνει δικαίωμα μετέπειτα πρόσβασης σε ιθαγένεια. Επίσης, δεν επιτρέπει την οικογενειακή επανένωση, σύμφωνα και με τα όσα προβλέπει η ευρωπαϊκή νομοθεσία περί εποχικής εργασίας.

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί