Εκτός «ελέγχου» ο ψευδομουφτής: «Αυτούς ελέγχουμε στην Θράκη» – Καλά λόγια για τον Α.Τσίπρα

Πλέον δεν κρατά κανείς τα προσχήματα απέναντι στην Ελλάδα, μιας και η κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να… «λύσει» τα πάντα.

 

O ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε δηλώνει ευθαρσώς ότι ελέγχει στη Θράκη 18.000 ψήφους.

Με αυτές τις ψήφους εκβιάζει το ελληνικό Κράτος, προκειμένου να περάσει τις τουρκικές επιδιώξεις εις βάρος των Ελλήνων.

Σε συνέντευξή του στο rodopruzgari.com, αναφέρει σύμφωνα με τα «Τουρκικά Νέα»:

«Εάν θέλουν μια κοινότητα που να ζει με ανεκτικότητα μαζί με τους Έλληνες, τότε πρέπει να προστατεύσουν την θρησκευτική αυτονομία της κοινότητας αυτής. Μάλιστα πρέπει να μας στηρίξουν σε αυτό το θέμα. Από θρησκευόμενο άνθρωπο, ζημία δεν έρχεται. Ο στόχος τους όμως είναι ο εξής: Να μην υπάρχουν τουρκικά και τουρκισμός. Σύμφωνα με το σενάριο που επιδιώκουν, στην μουφτεία, η σφραγίδα θα είναι με σταυρό και στα ελληνικά. Στο αξίωμα αυτό θα μιλάνε ελληνικά. Στο μυαλό τους είναι στα τζαμιά τα κηρύγματα και οι προσευχές να είναι στα ελληνικά».

Σχόλιο el.gr: Θέλει δηλαδή τουρκικά στην Θράκη. Να καταργηθούν τα Ελληνικά όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι, ασχέτως αν οι Πομάκοι είναι Έλληνες, ενώ οι Ρομά δεν θέλουν καμία σχέση με το Τουρκικό Προξενείο.

«Το κράτος και οι πολιτικοί μας πρέπει να προσέξουν αυτά τα σημεία. Εμείς πλέον σε αυτή την κοινότητα, μάθαμε να κινούμαστε από κοινού. Ως Ξάνθη σε περίπτωση που θέλουμε, μπορούμε να κατευθύνουμε περίπου 18.000 ψήφους στο κόμμα που θέλουμε. Πλέον πρέπει να είμαστε ξύπνιοι και να διεκδικούμε τα δίκια μας».

Σχόλιο el.gr: Κουνάει το δάκτυλο στο Κράτος με τους 18.000 ψήφους που λέει ότι ελέγχει.

«Φυσικά η δουλειά του κυρίου Τσίπρα δεν είναι καθόλου εύκολη, διότι ξέρουμε πολύ καλά το ποιος είναι ο εταίρος του».

Σχόλιο el.gr: Παινεύει τον πρωθυπουργό;

«Από τώρα και μετά αφού το ελληνικό κράτος θέλει αντίδραση, θα έρθει ο καιρός της αντίδρασης. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι.  Ζητάμε τα δικαιώματα που δόθηκαν στην Τουρκία στους ιερείς. Δεν ζητάμε τίποτε άλλο. Όταν στην Τουρκία η μειονότητα παίρνει όλα τα δικαιώματα, δεν έχει κανένα νόημα εδώ να μας συνθλίβουν.  Οι αρχές της αμοιβαιότητας, είναι ένα δικαίωμα που δόθηκε όταν οι μειονότητες αφέθηκαν ως μειονότητες. Αυτό είναι κάτι που οι κρατικοί αξιωματούχοι σε ταραγμένους καιρούς, το έδωσαν ως εγγύηση όταν άφηναν ανθρώπους τους ως παρακαταθήκη σε άλλους».

Σχόλιο el.gr: Ανατολίτικη κουτοπονηριά! Ο εγκάθετος μουφτής της Τουρκίας χρησιμοποιεί έναν δήθεν ανθρωπισμό καταπατώντας την Συνθήκη της Λωζάνης, η οποία κάνει λόγο μόνο για θρησκευτική μειονότητα στην ελεύθερη Θράκη; Άραγε οι Τούρκοι πως συμπεριφέρονται στις δικές τους υπαρκτές εθνικές μειονότητες;

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu