«Είναι υστερικοί εθνικιστές»: Αυτόν έστειλαν οι Κύπριοι στην Ευρωβουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλοί θα γνωρίζουν πως η Κύπρος, δεκαπέντε χρόνια μετά την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέλεξε στις εκλογές της Κυριακής τον πρώτο τουρκόφρονα ευρωβουλευτή.

Τι απόψεις έχει όμως ο Νιαζί Κιζίλγιουρεκ για την Ευρώπη αλλά και την ηρωϊκή πράξη του 16χρονου, ο οποίος πρόσφατα, κατέβασε την τουρκική σημαία στα Κατεχόμενα, όπου παρανόμως βρίσκεται ως σημαία δυνάμεων κατοχής;

Μιλώντας στο κυπριακό Sigmalive. Δήλωσε μεταξύ άλλων:

Sigmalive: Καλώς ή κακώς σήμερα στην Ε.Ε η πλειοψηφία των πολιτών των κρατών μελών είναι χριστιανοί…

Απάντηση Κιζίλγιουρεκ: Διαφωνώ… Μην προχωρήσετε. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι κατεξοχήν ο χώρος της κοσμικότητας.

Sigmalive: Ναι αλλά η πλειοψηφία των Ευρωπαίων είναι χριστιανοί, είτε καθολικοί είτε ορθόδοξοι είτε άλλες χριστιανικές παραδόσεις. Πολλοί μάλιστα κατηγορούν την Ε.Ε ότι είναι ένα κλειστό χριστιανικό κλαμπ. Εσείς πιστεύετε ότι αυτό πρέπει να αλλάξει;

Απάντηση Κιζίλγιουρεκ: Μπορείς να είσαι χριστιανός στην πίστη ως πολίτης. Τα κράτη δεν έχουν θρησκεία. Έχουν περάσει 300 χρόνια από τον ευρωπαϊκό διαφωτισμό (…).

Sigmalive: Κ. Κιζίλγουρεκ σχολιάζοντας το περιστατικό με την υποστολή της τουρκικής σημαίας στα κατεχόμενα από ένα 16χρονο Ε/κ είπατε «τι κάνουμε στα σχολεία μας πως μεγαλώνουμε τα παιδιά στις δυο κοινότητες» και διερωτηθήκατε «αν περιμένουμε από ένα 16χρονο να κατεβάσει σημαία για να απελευθερωθούμε».

Κιζίλγιουρεκ: Αυτό που είπα είναι ”Ποιοι είναι αυτοί που περιμένουν από ένα 16χρονο παιδάκι ότι κάνει μια πράξη ηρωισμού και το χαιρετίζουν”. Θεωρώ πολύ προβληματικούς αυτούς τους ανθρώπους που χαιρετίζουν ένα 16χρονο. Ένας 16χρονος μπορεί να κάνει και διάφορα πράγματα .Τώρα να έρθουν κάποιοι συγκεκριμένοι και να λένε ‘’μπράβο’’ αυτού του παιδιού, τι θέλουν να μας πουν; Κάθονται στην καρέκλα  και βάζουν ένα 16χρονο να κάνει πράξεις ηρωισμού;

Sigmalive: Όταν λέτε «βάζουν» εννοείτε ήταν υποκινούμενη ενέργεια;

Κιζίλγιουρεκ: Όχι.. Εννοώ πως αν χειροκροτήσεις αυτή την πράξη ενθαρρύνεις και άλλους να το κάνουν. Μάλιστα έχω δει από πρόσωπο που ανήκει στην διαπραγματευτική ομάδα του κ. Αναστασιάδη  να στέλνει twitter ‘’καλύτερα τέτοιες πράξεις παρά ΜΟΕ στην Κύπρο’’ .

Sigmalive: Θα σας ρωτούσε κάποιος τότε με δικοινοτικές εκδηλώσεις με σφυρικτές και μπαλόνια μπορεί να ανατραπεί η κατοχή;

Κιζίλγιουρεκ: Ποτέ δεν έχω πει ότι θα ανατραπεί η κατοχή με δικοινοτική επαφή. Απλώς τώρα μιλάμε για αυτούς που είναι πολύ ενθουσιασμένοι με έναν 16χρονο και ψεύτικα χτίζουν ένα ηρωισμό προκαλώντας περισσότερη ζημιά κατά την άποψή μου. Ας το ονομάσουμε έτσι ”είναι εθνικιστική υστερία να θεωρείς την πράξη του 16χρονου ηρωισμό”.

ΡΕΖΟΥΜΕ:

Τα κράτη της Ευρώπης λοιπόν δεν έχουν καμία θρησκεία, άρα είναι ανοιχτά σε οτιδήποτε προκύψει (βλ. παράνομη μετανάστευση).

Επιπλέον ονομάζει όσους Έλληνες αποκαλούν ηρωική πράξη την κίνηση του 16χρονου να υποστείλει την τουρκική σημαία του κατακτητή «υστερικούς εθνικιστές».

Αυτόν επαναλαμβάνουμε τον εξέλεξαν Κύπριοι, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Μεγαλόνησο στην Ευρώπη,  ως ευρωβουλευτής του κομμουνιστικού ΑΚΕΛ.

Μάλλον λοιπόν η Αριστερά σε Ελλάδα και Κύπρο δεν είναι τόσο «καταφύγιο» των κατατρεγμένων, αλλά εκείνων που συντάσσονται με τους «εχθρούς» του Ελληνισμού.

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...