• Αρχική
  • Άρθρα
  • Είδηση που πέρασε στα ψιλά: Το κυβερνείο της Θεσσαλονίκης και οι δηλώσεις που μας έβαλαν σε σκέψεις (Βίντεο)

Είδηση που πέρασε στα ψιλά: Το κυβερνείο της Θεσσαλονίκης και οι δηλώσεις που μας έβαλαν σε σκέψεις (Βίντεο)

Όπως διαβάσατε εχθές στο el, πρόταση για την αξιοποίηση του Κυβερνείου, στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, υπέβαλε το υπουργείο Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης).

Προβλέπεται μελέτη σκοπιμότητας και βιωσιμότητας αξιοποίησης για την δυνατότητα χρήσης του Κυβερνείου ως «Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο» και έδρα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού.

Επίσης, προβλέπεται ολοκληρωμένη μελέτη αποκατάστασης, ανακαίνισης και επανάχρησης του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου και απόδοση νέων χρήσεων και λειτουργιών.

«Ήρθε η ώρα να αποδώσουμε στην κοινωνία και τους πολίτες ένα ιδιαίτερο κτίριο, κτίριο τοπόσημο. Σχεδιάζουμε ολιστικά την ανάδειξη του δημόσιου χώρου και της πολιτιστικής κληρονομίας, στο πλαίσιο ευρύτερων συνεργιών του Μητροπολιτικού συγκροτήματος», επισήμανε η κ. Νοτοπούλου.

Το παραπάνω γεγονός, δεν μας «λέει» τίποτα από μόνο του. Όπως είναι λογικό όμως, κάνουμε κάποιες δεύτερες σκέψεις οι οποίες μπορούν να γίνουν ιδιαίτερα ανησυχητικές, ειδικά αν συνδυαστούν με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού, για την πρωτεύουσα των Βαλκανίων:

Διευκρίνηση: Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι ΣΙΓΟΥΡΑ η αξιοποίηση του Κυβερνείου (αν τελικά γίνει), έχει να κάνει με την..πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Σίγουρα όμως, μπορούμε να δούμε έντονους συμβολισμούς πίσω από αυτή την κίνηση.

Η Θεσσαλονίκη μπαίνει στο επίκεντρο. Είναι σαν να αναλαμβάνει κάποιο ρόλο. Βλέπουμε ότι υπάρχουν σκέψεις (υποθετικές θα πούμε εμείς), για την αναβάθμισή της.

Είναι θετικό να «ανέβει» η δεύτερη μεγαλύτερη πόλης της χώρας θα πει κανείς και θα συμφωνήσουμε. Όταν όμως ακριβώς μετά από τις «Πρέσπες» ακούμε διάφορα, το μυαλό μας «τρέχει».

Όπως διαβάσατε και παραπάνω, τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Τροφή για σκέψη!!!

Photo:eurokinissi