• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έφτιαξαν «εθνικό ύμνο» για την Θράκη – Έλληνες μουσουλμάνοι αντιδρούν και στέλνουν μήνυμα στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Έφτιαξαν «εθνικό ύμνο» για την Θράκη – Έλληνες μουσουλμάνοι αντιδρούν και στέλνουν μήνυμα στην Τουρκία (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολίτες και πολιτικοί στην Θράκη δίνουν ηχηρή απάντηση στα αλυτρωτικά σχέδια της Τουρκίας, η οποία θέλει να αρπάξει την Θράκη.

Έλληνες μουσουλμάνοι, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, δίνουν ηχηρή απάντηση στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Τσαβούσογλου:

 «Είμαστε Έλληνες μουσουλμάνοι, η ελληνική πολιτεία στέκεται στο πλευρό μας» δηλώνουν, απαντώντας στις επιδιώξεις εκείνων που ορέγονται αυτόνομη Δυτική Θράκη για να προσαρτηθεί στην Τουρκία.

«Τώρα με την καινούργια κυβέρνηση του Μητσοτάκη αποφασίσαμε να ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες. Στη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος μας μίλησε με τον Μητσοτάκη, στο Λονδίνο επίσης. Επί πλέον για την κατάσταση των Τούρκων στη Δυτική Θράκη, το τζαμί στην Αθήνα, την ελληνική μειονότητα στη Τουρκία» υποστήριξε ανάμεσα σε άλλα ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας.

Στις ανιστόρητες αιτιάσεις του τούρκου ΥΠΕΞ, η   απάντηση έρχεται από τον βουλευτή Ροδόπης της ΝΔ και πρώην  υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη: «Επιδιώκει να εργαλειοποιήσει τη μειονότητα για να επιτύχει τους στόχους της εξωτερικής της πολιτικής. Στην Θράκη οικοδομήσαμε ένα μοντέλο ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν  να το καταστρέψει».

Υπερήφανοι Έλληνες μουσουλμάνοι που ζουν ειρηνικά στα χωριά της Θράκης και προσεύχονται ελεύθερα στα τζαμιά τους απαντούν στην τουρκική προπαγάνδα. Όπως δηλώνει πάντως ο διευθυντής του tourkikanea.gr Θωμάς Καραΐσκος,  «óταν λες ότι στην Θράκη υπάρχουν πομάκοι ρομά και τουρκογενείς, αυτό πρέπει να το αναδεικνύεις και  στην πράξη. Στη Θράκη η Τουρκία παίζει μπάλα μόνη της, δεν υπάρχει αντίπαλος».

Το ΣΤΑΡ αποκαλύπτει πως με προπαγανδιστικά βίντεο,  τουρκόφρονες μουσουλμάνοι παρουσιάζουν ως ανεξάρτητη οντότητα την Δυτική Θράκη με…  εθνικό ύμνο, σημαία ακόμη και ομάδα που παίρνει μέρος σε αγώνες στην Τουρκία!

Την ίδια ώρα η Τουρκία δείνχει να επιθυμεί την επιστροφή ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, καθώς ο τούρκος ΥΠΕΞ παρουσίασε ως «υπερεθνικιστή» τον Αλέξη Τσίπρα κάτι που φυσικά δεν ισχύει, καθώς η ιδεολογία της Αριστεράς είναι διεθνιστική, κάτι που αποδείχθηκε στην Συμφωνία των Πρεσπών.

Με πληροφορίες από star.gr

ΦΩΤΟ video screenshot