Δήλωση ΣΟΚ: Η Συμφωνία των Πρεσπών αντάλλαγμα στους ξένους για να μην γίνουν οι περικοπές των συντάξεων

Καλεσμένος στα Παραπολιτικά 90,1 ήταν ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στα πρώτα του σχόλια ο κ. Βενιζέλος δεν θα μπορούσε παρά να αναφερθεί στην κατάσταση της οικονομίας σε σχέση με το κραχ στο Χρηματιστήριο.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση επένδυσε επικοινωνιακά στην ‘καθαρή έξοδο’ και όχι στην ουσία της οικονομίας, στη θωράκιση της οικονομίας και των τραπεζών. Έτσι είμαστε καταδικασμένοι στην αναιμική ανάπτυξη, στη στασιμοχρεοκοπία, όπως έχω πει πολλές φορές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο θέμα των περικοπών στις συντάξεις και το ενδεχόμενο αυτές τελικά να μην γίνουν με «αντάλλαγμα» τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Βενιζέλος θύμισε το ενδιαφέρον ΕΕ και ΗΠΑ για τα Δυτικά Βαλκάνια, για να συμπληρώσει με νόημα: «Δεν έγινε το ίδιο με πιο βάρβαρο και χυδαίο τρόπο με το μεταναστευτικό;»

Για την ίδια την Συμφωνία των Πρεσπών και τα όσα έγιναν γνωστά από τα πρακτικά του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών της ΠΓΔΜ ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε την τοποθέτησή του ότι η επιλογή του «Ίλιντεν» αποτελούσε την επιτομή του αλυτρωτισμού. Παρατήρησε δε ότι τίποτα από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας δεν διαψεύσθηκε από την Αθήνα.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu