• Αρχική
  • Άρθρα
  • Διαδώστε: Ποιοι δεν θέλουν Ελληνικές Σημαίες στην Ξάνθη – Ένστολος αξιωματικός του Ε.Σ. μαζί με αυτούς που θέλουν να αρπάξουν την Θράκη

Διαδώστε: Ποιοι δεν θέλουν Ελληνικές Σημαίες στην Ξάνθη – Ένστολος αξιωματικός του Ε.Σ. μαζί με αυτούς που θέλουν να αρπάξουν την Θράκη

Πολλοί δεν ασχολούνται πλέον με τις ειδήσεις που αφορούν την Θράκη, καθώς θεωρούν πως όλα αυτά γίνονται κάθε χρόνο.

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό οι προκλήσεις αυξάνονται.

Στο πολιτικό μνημόσυνο του τουρκόφρονα Αχμέτ Σαδίκ που κάθε 24 Ιουλίου  διοργανώνεται στην Κομοτηνή, Έλληνας υπήκοος και μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, που υπηρετεί ως δόκιμος έφεδρος αξιωματικός σε μονάδα της Κομοτηνής, παρευρέθη στην ανθελληνική αυτή τελετή, και μάλιστα …εν στολή!

Με άλλα λόγια, έφεδρος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού παρεβρέθη με την Στολή του στην τελετή αυτών που θέλουν την Θράκη να αποσχίζεται από την Ελλάδα.

Η εκδήλωση είχε καθαρά πολιτικό – ανθελληνικό χαρακτήρα, σχολιάζουν μέσα ενημέρωσης, καθώς στο Ισλάμ δεν υπάρχει καν η έννοια του μνημόσυνου.

Η ηγεσία του στρατεύματος ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Την ίδια ώρα ο Έλληνας Πομάκος, Σ. Καραχότζα, καταγγέλλει στο xanthinet.gr πως:

«Καθηγητές γυμνασίου σε αμιγώς μουσουλμανικό οικισμό της Ξάνθης ζήτησαν να περάσει από ΕΔΕ συνάδελφος τους επειδή τόλμησε να διοργανώσει μια εκδήλωση στην οποία οι ΕΛΛΗΝΕΣ μουσουλμάνοι μαθητές κρατούσαν στα χέρια τους ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ με την αιτιολογία πως ήταν μια εθνικιστική κίνηση».

«Ευτυχώς την όλη ευθύνη είχε το θάρρος να πάρει πάνω του ο Διευθυντής του γυμνασίου κι έτσι δεν δόθηκε συνέχεια στο θέμα αυτό. Αυτά για την ώρα. Θα επανέλθω αν χρειαστεί με στοιχεία που ήδη έχω αλλά δε χρειάζεται ακόμα να δημοσιευτούν», συμπληρώνει.

Ανήκουστα πράγματα στην ελεύθερη Θράκη των Ελλήνων. Επιτέλους το Κράτος πρέπει να παρέμβει αποφασιστικά.

ΦΩΤΟ eurokinissi