• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεν «κοιμάται» η τουρκική εξωτ. πολιτική! Ξαφνική «ρουκέτα» στο Survivor που βλέπουν τόσοι Έλληνες (vid)

Δεν «κοιμάται» η τουρκική εξωτ. πολιτική! Ξαφνική «ρουκέτα» στο Survivor που βλέπουν τόσοι Έλληνες (vid)

Αναπάντεχα λόγια με στόχο το Αιγαίο

Ο Acun Ilicali προκάλεσε έκπληξη στους πάντες στο Survivor, όταν κατά τη διάρκεια του επεισοδίου Ελλάδα – Τουρκία, τοποθετήθηκε για τα ελληνοτουρκικά.

Από ό,τι φαίνεται, τα λόγια του του Τούρκου παραγωγού και προσωπικού φίλου του Ταγίπ Ερντογάν μόνο τυχαία δεν ήταν, αποδεικνύοντας πως η Τουρκία ασκεί πολιτική, ακόμα και στα θεάματα, τα οποία έχει αγκαλιάσει μεγάλος αριθμός των γεωπολιτικά αναλφάβητων Ελλήνων τηλεθεατών.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος παραγωγός του Survivor άδραξε την ευκαιρία και δήλωσε τα εξής:

«Ζω στην Τουρκία κι έχω ζήσει πολλά χρόνια στην Ελλάδα. Αυτές οι δύο χώρες έχουν όμορφους ανθρώπους, μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και συνεχώς όταν μιλώ με Έλληνα, νιώθω ότι μιλώ με Τούρκο. Οπότε αυτό σημαίνει, ότι αυτή η θάλασσα μεταξύ μας δεν σημαίνει τίποτα. Δηλαδή οι άνθρωποι αυτών των δύο χωρών μπορούν να είναι ζεστοί, ώστε να κάνουν την θάλασσα να εξαφανιστεί και μπορούμε να περάσουμε πολύ όμορφα μαζί.

Μπορεί να είμαστε δύο διαφορετικές χώρες, αλλά όσο έχουμε καλή καρδιά, μπορούμε πάντα να είμαστε μαζί, να περνάμε καλά μαζί και να μοιραζόμαστε τον πόνο μαζί. Αν θυμάστε, έγινε ένα σεισμός στην Τουρκία κι η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που βοήθησε την Τουρκία και οποιοδήποτε πρόβλημα είχε η Ελλάδα, η Τουρκία ήταν εκεί. Με αυτό το παιχνίδι θέλω να δώσω ένα μήνυμα. Όταν είμαι στην Ελλάδα, νιώθω σαν το σπίτι μου. Ένας Έλληνας στην Τουρκία πρέπει να αισθάνεται σπίτι του και θα προσπαθήσω να το πετύχω όσο ζω.»

Οι παίκτες τόσο από την μεριά της Ελλάδας όσο και της Τουρκίας ξέσπασαν σε χειροκρότημα, με το μήνυμα που θέλησε να περάσει ο Acun, το οποίο είναι άκρως πολιτικό, στο πλαίσιο της τουρκικής προσπάθειας διείσδυσης και «κλοπής» του μισού Αιγαίου και όχι στις κοινές συνήθειες Ελλήνων και Τούρκων.!

Κάποιες κοινές συνήθειες, που δεν αφορούν το Ισλάμ, αλλά την καθημερινότητα κρατάνε από τα αρχαία χρόνια, χάρη στους εκατομμύρια ελληνογενείς, οι οποίοι υπάρχουν ακόμα στις μέρες μας, απόγονοι των Ιώνων (Γιουνανιστάν), παρά το γεγονός πως μιλούν διαφορετική γλώσσα και πολλοί από αυτούς, ενδεχόμενα, δεν γνωρίζουν (για την ώρα) την ελληνική καταγωγή τους. Γι’ αυτό μοιάζουν τα χαρακτηριστικά των Ελλαδιτών με εκείνα πολιτών από την Τουρκία.

Ωστόσο, οι προθέσεις του κολλητού του Ερντογάν είναι πονηρές και άκρως επικίνδυνες, καθώς προετοιμάζουν την ελληνική κοινή γνώμη για πιθανές εξελίξεις στο εγγύς μέλλον. Η τηλεόραση είναι μεγάλο «όπλο» και ο πολιτιστικός ιμπεριαλισμός των Τούρκων δουλεύει εις το έπακρον.

Δείτε το βίντεο που κατέβηκε από τα social media και το youtube μετά από αντιδράσεις.