• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Δεν ενοχλήθηκαν μόνο οι Σκοπιανοί με το «Μακεδονία ξακουστή»: «Υπήρχε πανελλαδική συνεννόηση για να παιχτεί το εμβατήριο στις παρελάσεις»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν ενοχλήθηκαν μόνο οι Σκοπιανοί με το «Μακεδονία ξακουστή»: «Υπήρχε πανελλαδική συνεννόηση για να παιχτεί το εμβατήριο στις παρελάσεις»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τις απίστευτες δηλώσεις....ενόχλησης από την Σκοπιανή ΥΠΑΜ, οι πρώτες τοποθετήσεις για το «Μακεδονία ξακουστή» ακούστηκαν και από ελληνικά στόματα.
του Άρη Δημόπουλου

Αφορμή για συζητήσεις επί συζητήσεων και πολιτικές αντιπαραθέσεις έγινε η υπόθεση της αποβολής μαθητών από σχολείο του Γέρακα, μία είδηση η οποία κάνει το γύρω των εγχώριων ΜΜΕ την τελευταία βδομάδα.

Θυμίζουμε πως οι μαθητές έκαναν το….«έγκλημα» να τραγουδήσουν το σύνθημα «Μακεδονία ξακουστή» στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Αυτό το πλήρωσαν με την…αποβολή τους.

Μετά τις δηλώσεις τις Σκοπιανής ΥΠΑΜ ,Ραντμίλα Σεκερίνσκα, (Δείτε ΕΔΩ) σχετικά με το σύνθημα για την Μακεδονία που ακούστηκε στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, σειρά είχε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός να εκφράσει την ενόχλησή του πάνω στο θέμα.

Ο λόγος για τον πρώην Υπουργό Ναυτιλίας, Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος προ ημερών βρέθηκε στο τηλεοπτικό πλατό του «Open» μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Η συζήτηση γρήγορα στράφηκε γύρω από την υπόθεση αποβολής μαθητών στον Γέρακα, με τον συριζαίο βουλευτή αφού καταδίκασε την πράξη της αποβολής αυτή καθ’αυτή σημείωσε τα εξής:

«Δεν είναι μεμονωμένο το φαινόμενο στο Γέρακα. Κάποιοι με διακλαδωμένη συνεννόηση στις παρελάσεις έφεραν αυτό το εμβατήριο που δεν υπήρχε στις προηγούμενες παρελάσεις, να μεταδίδεται όχι δια στόματος μαθητών αλλά από τις επίσημες δημοτικές εγκαταστάσεις.

Στη Νότια Ελλάδα παρήλασαν παιδιά σε χωριά και κωμοπόλεις και τα μεγάφωνα μετέδιδαν το σύνθημα αυτό. Αυτό είναι πολιτική επιλογή. Από ποιους δεν ξέρω».

Τοποθετήσεις με εμφανή υπονοούμενα από τον κ.Δρίτσα αναφορικά με τις σκοπιμότητες πίσω από την αναπαραγωγή του εμβατηρίου.

Σας παραθέτουμε τώρα τις δηλώσεις της Σκοπιανής ΥΠΑΜ η οποία απάντησε τα παρακάτω σε ερώτηση για το «Μακεδονία ξακουστή» που ακούστηκε σε ελληνικές παρελάσεις:

«Υπάρχουν δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση. Το έχουμε δει στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων που διοργανώνονται από την αντιπολίτευση ή άλλες πολιτικές ομάδες, οι οποίες έδειξαν ότι μπορεί ακόμη και να είναι επιρρεπείς στη βία»

Διαβάζοντας κανείς τις παραπάνω πολιτικές τοποθετήσεις από έναν Έλληνα και μία Σκοπιανή πολιτικό το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται είναι η δημιουργία εντυπώσεων περί «ενός σχεδίου» κατά το οποίο φέτος ειδικά έπαιξε στις παρελάσεις ανά την Ελλάδα το «Μακεδονία ξακουστή».

Η «πολιτική επιλογή» ισοδυναμεί ενδεχομένως με «πολιτική σκοπιμότητα», απλά και μόνο επειδή έπαιξε σε αρκετές παρελάσεις (μαθητές και μη) το εμβατήριο για την Μακεδονία!

Αυτά λοιπόν συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2018, όπου θεωρείται «μήλον της έριδος» το παίξιμο του συνθήματος «Μακεδονία ξακουστή» στις εθνικές επετείους, επισείοντας ακόμη και…αποβολές. 

Τα σχόλια δικά σας:

 

 

 

 

  • 151
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...