• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ
  • Χωρίζουν την Ελλάδα στα δύο: Τα γεγονότα στην Θεσσαλονίκη και το «Βούλγαροι» που ακούστηκε – Μεγάλο κόλπο στα Βαλκάνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίζουν την Ελλάδα στα δύο: Τα γεγονότα στην Θεσσαλονίκη και το «Βούλγαροι» που ακούστηκε – Μεγάλο κόλπο στα Βαλκάνια (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι συμβαίνει με τα ΜΑΤ που αποκαλούν τους Έλληνες «Βούλγαρους»; Που είναι η αστυνομία που εκτιμούσαμε, προκειμένου να προστατέψει τους Έλληνες από όλα αυτά που λαμβάνουν χώρα στις ημέρες μας;
Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση της αστυνομίας απέναντι στους διαδηλωτές της Θεσσαλονίκης.

Το γεγονός πως μερίδα των ΜΑΤ αποκάλεσε τους συγκεντρωμένους «Βούλγαρους», παραπέμποντας στην χειρότερη μορφή μισσεληνισμού-οπαδισμού, προβληματίζει έντονα.

Θέλουν κάποιοι να χωρίσουν σκόπιμα την Ελλάδα στα δύο; Σε Βορρά και Νότο;

Τι εννοούσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όταν αποκάλεσε την Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των Βαλκανίων;

Το είπε απλά επειδή η Θεσσαλονίκη επίκειται να γίνει, όπως διατείνονται οι κυβερνώντες, ενεργειακός κόμβος των δυτικών συμφερόντων  ή υπάρχει επιπλέον η πρόθεση δημιουργίας νέου κρατιδίου με απόσχιση εδαφών από την Ελλάδα;

Αυτό που ξεστομίστηκε από την πλευρά που βρίσκονταν οι αστυνομικοί (δεν γνωρίζουμε αν ανάμεσά τους είχαν παρεισφρήσει βαλτοί) οδηγεί πάντως σε αυτή την κατεύθυνση: στο «σπάσιμο» της Ελλάδας στα δύο.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ, μη έχοντας καμία σχέση με το τίμιο κομμάτι της αστυνομίας που γνωρίζαμε μέχρι πρότινος, κατηγορούνται για σημεία και τέρατα κατά των Θεσσαλονικέων.

Μάλιστα σε περίπτωση που, στο μέλλον, στις δυνάμεις καταστολής ενταχθούν αλλοδαποί, όπως μας λένε, τότε τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα. 

Οι Παμμακεδονικές ενώσεις ανέφεραν, αυτολεξεί, πως η αστυνομία έχει μεταβληθεί σε ένα στυγνό εργαλείο της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου, πως μια ομάδα 20 ατόμων ξεκίνησε χωρίς λόγο επίθεση κατά των ΜΑΤ και πως όλο αυτό χρησιμοποιήθηκε, προκειμένου οι αστυνομικές δυνάμεις να πετάξουν χημικά κατά των διαδηλωτών, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά. Εν συνεχεία, σύμφωνα πάντα με τις παμμακεδονικές ενώσεις, οι κουκουλοφόροι βρήκαν προστασία στις κλούβες των ΜΑΤ.

Απίστευτα πράγματα.

Διαβάστε:

«Περί την ώρα 19.30 και ενώ η προσέλευση των πολιτών συνεχιζόταν με απόλυτη τάξη και ηρεμία και μέσα σε κλίμα πατριωτικού ενθουσιασμού, ομάδα περίπου είκοσι ατόμων, με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, εντελώς άγνωστα προς εμάς και παρά τις εκκλήσεις μας, αποσπάστηκε από το σώμα του συλλαλητηρίου και άρχισε να πετά μπαλόνια και νερό στους αστυνομικούς, που είχαν σχηματίσει μπλόκο ανάμεσα από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

(…)

Αυτό προκάλεσε την απορία μας γιατί τα μπουγέλα αυτά φαίνονται μεν ως ρίψη αντικειμένων αλλά είναι εντελώς ακίνδυνα. Αποτέλεσαν όμως την τέλεια αφορμή ώστε η αστυνομία να αρχίσει τον καταιγισμό των δακρυγόνων. Η απορία μας έγινε ακόμη πιο έντονη όταν διαπιστώσαμε πως τα δακρυγόνα δεν έπεφταν προς την ομάδα των νεαρών, που ήταν μπροστά στον μπλόκο για να τους διαλύσουν αλλά εκσφενδονίζονταν μακριά από αυτούς και κατέληγαν εντός της μάζας των συγκεντρωμένων, ανάμεσα στους οποίους ήταν μικρά παιδιά, γέροντες, ανάπηροι και κόσμος κάθε ηλικίας.

(…)

Υπάρχουν δε μαρτυρίες από πολίτες ότι κάποιοι από τους νεαρούς αυτούς, μετά την ρίψη των πρώτων δακρυγόνων βρήκαν καταφύγιο μέσα σε κλούβες των ΜΑΤ!

(…)

Η αλληλουχία των γεγονότων αποδεικνύει περίτρανα ότι αποκλειστικός στόχος της Αστυνομίας ήταν να διαλυθεί το μεγαλειώδες συλλαλητήριο. (…)

Η Αστυνομία έχει μεταβληθεί σε ένα στυγνό εργαλείο της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου».

Η δημοσιογράφος, Μαρία Νικολαϊδου, κατέγραψε την δική της εμπειρία από την επαφή της με τα ΜΑΤ.

Διαβάστε και δείτε τέλος συγκλονιστικά βίντεο από τις επιθέσεις των αστυνομικών δυνάμεων σε γυναικόπαιδα.

Τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο Facebook αποτυπώνουν την απίστευτη κατάσταση, με παιδιά να κλαίνε και γυναίκες λιπόθυμες στον δρόμο.

 

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu