• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ
  • Χείρα «βοηθείας» Σκοπιανών με ρηματική διακοίνωση: Ιδού τι γράφουν όμως αυτά που δεν διάβασε ο πρωθυπουργός στην Βουλή (ΦΩΤΟ)

Χείρα «βοηθείας» Σκοπιανών με ρηματική διακοίνωση: Ιδού τι γράφουν όμως αυτά που δεν διάβασε ο πρωθυπουργός στην Βουλή (ΦΩΤΟ)

Λίγοι μπορούν να χαρακτηρίσουν τυχαία την ρηματική διακοίνωση των «συντρόφων» Σκοπιανών λίγο πριν επικυρωθεί η ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση των Σκοπίων ενημέρωσε επίσημα, με ρηματική διακοίνωση, την Αθήνα για την τροποποίηση του Συντάγματος της όπως προέβλεπε η Συμφωνία των Πρεσπών, ώστε να μπορέσει να επικυρωθεί και από την ελληνική Βουλή.

του Κίμωνα Χαραλάμπους

Φυσικά, την επίδοση την ανακοίνωσε και επισήμως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από του βήματος της Βουλής κατά την διάρκεια της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα διάβασε επιλεκτικά από  κείμενο της ρηματικής διακοίνωσης στο οποίο διευκρινίζεται ότι:

Ο όρος nationality αναφέρεται, αποκλειστικά στην ιθαγένεια και δεν καθορίζει ούτε προδικάζει το ζήτημα της εθνότητας των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας.

Η επίσημη γλώσσα όπως αναφέρεται στην συμφωνία έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ και ανήκει στην ομάδα των νοτίων σλαβικών γλωσσών.

Δεν θα χρησιμοποιούν δηλαδή οι Σκοπιανοί τον όρο «μακεδονική γλώσσα; Γιατί αφού η γλώσσα ανήκει στις νότιες σλαβικές γλώσσες δεν ονομάζεται τουλάχιστον «σλαβομακεδονική» ή καλύτερα «νοτιοσλαβική»;

Αφού δεν είναι «εθνότητα» αλλά «ιθαγένεια», γιατί αποκαλείται «εθνότητα-nationality« και όχι «citinizenship» που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες;

Απλά οι Σκοπιανοί έδωσαν με πονηρό γραπτό ύφος, στον πρωθυπουργό υποτιθέμενα επιχειρήματα για να περάσει την Συμφωνία (να ψηφίσουν και αυτοί του Ποταμιού… αμέριμνα), την οποία ούτε καν φαντάζονταν πως θα πετύχαιναν, πριν 4 χρόνια.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα η γειτονική χώρα μιλά ΞΕΚΑΘΑΡΑ για «μακεδονικό λαό».

Στα σημεία που υπάρχει το πράσινο χρώμα στα έγγραφα, αναφέρεται αρκετές φορές η λέξη «Macedonian people».

Επίσης ενώ γίνεται αναφορά στο «Βόρεια Μακεδονία», οι σφραγίδες και οι επικεφαλίδες κάνουν λόγο για «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Αυτά φυσικά δεν τα διάβασε στην Βουλή ο πρωθυπουργός! 

Δείτε από το iefimerida.gr:

ΦΩΤΟ: eurokinissi

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...