• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Χαμός με συνθήματα μαθητών σε σχολείο της Κύπρου: Για «εφηβική ορμή» κάνουν λόγο οι γονείς (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαμός με συνθήματα μαθητών σε σχολείο της Κύπρου: Για «εφηβική ορμή» κάνουν λόγο οι γονείς (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά το περιστατικό με σχολείο στο Γέρακα για το οποίο σας ενημέρωσε το el.gr, νέο παρόμοιο περιστατικό με συνθήματα μαθητών απασχολεί την κοινή γνώμη στην Μεγαλόνησο.

Αρνητικές εντυπώσεις και ποικίλα σχόλια συγκέντρωσε η δημοσίευση βίντεο από πρόβα παρέλασης σε Λύκειο της Λεμεσού που καταγράφει μαθητές να φωνάζουν εθνικιστικά συνθήματα.

Μεταξύ άλλων στα συνθήματα συμπεριλήφθηκαν και οι εθνομάρτυρες Τάσος Ισαάκ και Σολωμός Σολωμού, που οι Τούρκοι εκτέλεσαν το 1996.

Ως εκ τούτου ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου βγήκε αμέσως να διαψεύσει τις κατηγορίες περί «ρατσιστικών» συνθημάτων που κατέκλυσαν το διαδίκτυο, βάζοντας πρωτίστως στο στόχαστρο του καθηγητές του 3ου Λυκείου Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό.

Στην απολογητική ανακοίνωσή τους οι γονείς κάνουν λόγω για….εφηβική ορμή των μαθητών που παρασύρθηκαν από την «αφέλεια» της ηλικίας. 

Η κρίση πολιτικής ορθότητας προφανώς δεν χτυπάει μόνο την πόρτα της χώρας μας, αλλά και ένα κράτος που έχει ακόμη νωπές τις μνήμες του από τις θηριωδίες των Τούρκων.

Διαβάζουμε χαρακτηριστικά σε μία ανακοίνωση-μνεία για την πολυπολιτισμικότητα:

«Οι μαθητές μας, συμμετέχοντας στην εν λόγω δράση, σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετούσαν εθνικιστικά και ρατσιστικά αισθήματα, αλλά περισσότερο παρασύρθηκαν από την εφηβική ορμή, την δύναμη της ομάδας αλλά κα την «αφέλεια» της ηλικίας τους

Το Λύκειο του Αγ. Ιωάννη Λεμεσού έχει μια μακρά παράδοση σε δράσεις που αφορούν θέματα κοινωνικών, φυλετικών αλλά και κοινωνικοποίησης των ανένταχτων μαθητών, καθώς στο εν λόγω σχολικό χώρο συνυπάρχουν μαθητές από διάφορες χώρες, όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Συρία, Ρωσία, Παλαιστίνη, Αίγυπτο και πολλές άλλες.

Οι μαθητές του Σχολείου μας την τελευταία τουλάχιστον πενταετία συμμετέχουν σε διεθνή συνέδρια, σε Ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν την επαναπροσέγγιση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων (πρόγραμμα Imagine) αλλά και σε πολλές δράσεις, στα πλαίσια του προγράμματος Βίας και Παραβατικότητας, το οποίο λειτουργεί στο Λύκειο μας.

Το σχολείο μας βραβεύτηκε για τις πρακτικές που εφάρμοσε στα πλαίσια αυτού του προγράμματος και κλήθηκε να παρουσιάσει την δουλειά του τόσο σε άλλα σχολεία του τόπου μας όσο και στην Αθήνα, ενώ εντάχθηκε φέτος στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης το οποίο στοχεύει στην ανάπτυξη και καλλιέργεια αξιών όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις σχέσεις των λαών, την αυτοεκτίμηση, την ανθεκτικότητα, την διαχείριση των συναισθημάτων την αειφορία και πολλά άλλα.

Οι δε εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, συνεχίζει η ανακοίνωση, προγραμματίζουν ποικίλες δράσεις για τους μαθητές με στόχο την εξυπηρέτηση των στόχων της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης.

Τέλος, ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Αγίου Ιωάννη Λεμεσού, αναφέρει πως στο σχολείο επικρατεί ένα κλίμα χαράς και δημιουργίας, αγαστής συνεργασίας ανάμεσα σε μαθητές και καθηγητές και το σχολείο λειτουργεί μέσα στα πλαίσια της ελευθερίας της έκφρασης, «μια εικόνα η οποία είναι εντελώς αντίθετη με αυτήν την οποία προβλήθηκε».

 

Όσο για το επίμαχο βίντεο από πρόβα (ούτε καν επίσημη παρέλαση), τα σχόλια δικά σας:

  • 160
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...