• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυτόν γιατί δεν τον απέλασε η κυβέρνηση; Απόλυτη ρήξη με Ρωσία με συνταγή Χίλαρι Κλίντον και… Novartis (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτόν γιατί δεν τον απέλασε η κυβέρνηση; Απόλυτη ρήξη με Ρωσία με συνταγή Χίλαρι Κλίντον και… Novartis (ΒΙΝΤΕΟ)

Η απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι να οδηγήσει στα άκρα τις σχέσεις της με την Ρωσία.

Η απάντηση σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους στην εκπρόσωπο του Ρωσικού υπουργείου εξωτερικών αποτυπώνει την απόλυτη ψυχρότητα που διέπει πλέον τις ελληνορωσικές σχέσεις, σε απόλυτη αντίθεση με τα όσα διακήρυτταν στον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησής τους αλλά προεκλογικά.

του Κίμωνα Χαραλάμππους

Οι σχέσεις των δυο χωρών περνούν πλέον σε μια φάση ρήξης. Δεν είναι υπερβολή να το πούμε.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς αφήνει κυριολεκτικά πίσω της καμμένη γη, έναν χρόνο πριν η χώρα οδηγηθεί στις κάλπες.

Η Αθήνα απαντάει στην Μόσχα με ύφος που παραπέμπει σε απόλυτα εχθρικό κλίμα μεταξύ των δυο χωρών, χωρίς διάθεση για χαμήλωμα της έντασης.

Η κυβέρνηση έχει λάβει ξεκάθαρη στάση απέναντι στην Μόσχα, οδηγώντας τις σχέσεις των δύο χωρών σε βαρυχειμωνιά κατακαλόκαιρο.

Το χειρότερο είναι πως τα επιχειρήματα κατά της Ρωσίας δείχνουν να βασίζονται σε ίντριγκες, να είναι δηλαδή «φτιαχτά», να το πούμε λαϊκά, και όχι αληθινά.

Ο Ζόραν Ζάεφ, άδειασε την ρωσοφοβική ρητορική της κυβέρνησης, καθώς επιχείρησε να… μαζέψει τα όσα είπε σχετικά με την δράση Ελλήνων επιχειρηματιών, φίλα προσκείμενους στην Ρωσία, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Μόσχας.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ διευκρίνισε ότι τα όσα είπε σε συνέντευξή του στο BuzzFeed News προέρχονταν από ανεπίσημες μαρτυρίες και σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να σταλούν έγγραφα στην Αθήνα.

Μου είπε, του είπε, τους είπαν! «Επιχειρήματα» που παραπέμπουν στην υπόθεση «Novartis»!

Ο Ζάεφ υποστήριξε αυτή την φορά ότι οι μαρτυρίες, των ανθρώπων που ανέφεραν πως υπήρξε χρηματοδότηση από Ελληνες επιχειρηματίες για την υποκίνηση διαμαρτυριών στην ΠΓΔΜ, δεν έχουν καταγραφεί και είναι από υποτιθέμενες συνομιλίες με την αστυνομία.

«Αυτές οι δηλώσεις έγιναν από ανθρώπους μετά τις επιθέσεις σε αστυνομικούς έξω από το κοινοβούλιο. Αναφέρθηκαν σε αυτές προκειμένου να στείλω το μήνυμα ότι πρέπει να οικοδομηθεί η φιλία και όχι να δημιουργηθεί πεδίο εχθρότητας», δήλωσε ο Ζάεφ.

«Η “Μακεδονία” (σ.σ. Σκόπια) έχει δείξει ήδη το παράδειγμα της δημιουργίας καλών σχέσεων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρωσίας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Ο Ζάεφ δεν άδειασε απλά την κυβέρνηση της Ελλάδας στο θέμα της Ρωσίας, αλλά εκείνος κατέβασε τους τόνους αφήνοντας τον ΥΠΕΞ, Νίκο Κοτζιά, ως άλλη Χίλαρι Κλίντον, να κατηγορεί την Μόσχα για ασέβεια!

Μάλιστα οι κατηγορίες της κυβέρνησης φτάνουν μέχρι τον μεγαλύτερο κατασκευαστικό Όμιλο της χώρας, την ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Διαρροές τύπου Novartis, αναφέρουν πως εκεί επιχείρησε δήθεν να απλώσει τον ιστό του το δίκτυο των «Ρώσων κατασκόπων». Όπως διέρρευσε λοιπόν από ελληνικούς κυβερνητικούς κύκλους η υποτιθέμενη παράνομη δράση των Ρώσων σχετιζόταν με τα συλλαλητήρια για το όνομα της ΠΓΔΜ και είχε χαρακτήρα υπονόμευσης της κυβερνητικής πολιτικής.

Αντί επιλόγου:

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα απελαύνει τους Ρώσους διπλωμάτες, οι πράκτορες της Τουρκίας στην Θράκη αλωνίζουν. Το ανθελληνικό και προκλητικό, παραλήρημα του ψευδομουφτή Κομοτηνής και προέδρου της Συμβουλευτικής Επιτροπής Μειονότητας Θράκης, Ιμπραήμ Σερήφ, κατά την διάρκεια ομιλίας του την Κυριακή 15 Ιουλίου, στο τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, όχι απλά έμεινε αναπάντητο, αλλά παρών στην εκδήλωση αυτή ήταν και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά.

Ο ψευδομουφτής χαρακτήρισε «νίκη» το «σκίσιμο της Συνθήκης των Σεβρών» και την απώλεια για την Ελλάδα των εδαφών της Ανατολικής Θράκης.

Όμως η κυβέρνηση δεν τον απέλασε. Αντίθετα της φταίει η Ρωσία. Τα σχόλια δικά σας…