• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ
  • Αυτά θα πει ο Τσίπρας στους ξένους για την Μακεδονία – Ξεκινούν και για «αρπαγή» του Αιγαίου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτά θα πει ο Τσίπρας στους ξένους για την Μακεδονία – Ξεκινούν και για «αρπαγή» του Αιγαίου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

του Κίμωνα Χαραλάμπους Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για το Σκοπιανό. Το όνομα παραδίδεται από την Αριστερά στους βόρειους γείτονές μας με την μορφή του «Βόρεια Μακεδονία».

Βέβαια, η συμφωνία πρέπει να περάσει πρώτα από το Κοινοβούλιο των Σκοπίων, αλλά ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είναι σε θέση να πει στους ξένους πως εκείνος έκανε ό,τι μπορούσε, κόντρα μάλιστα στην θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, και τώρα το «μπαλάκι» είναι στους Σκοπιανούς.

Χθες στο διάγγελμα ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα πρωτοστατεί απέναντι στο «μικρόβιο του εθνικισμού», ως «η χώρα που ανοίγει δρόμους για την ειρηνική επίλυση διαφορών και την δημιουργική συνύπαρξη των λαών».

Μέχρι στιγμής πάντως όλα αυτά συμβαίνουν εις βάρος των ελληνικών δικαίων.

Δεν είναι μόνο η Μακεδονία.

Με κεντρικό σύνθημα «Αιγαίο – Θάλασσα των λαών, όχι των εθνικισμών», διοργανώνεται στην Χίο «Αντιρατσιστικό Διήμερο» την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16/6.

Μεταξύ των άλλων, το Σάββατο θα γίνει η κύρια συζήτηση του Διημέρου με θέμα «Αιγαίο και Εθνικισμοί».

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Κοινωνικό Χώρο Αντίβαρο.

Συμμετέχουν και στηρίζουν οι Αλληλέγγυοι Χίου, η Χιακή Συμπολιτεία, η «ΛΑΘΡΑ;» – Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες Χίου, η ΑΝεξάρτητη Συμμαχία, ο ΦΕΟΧ και ανένταχτοι/ες.

Το Αιγαίο λοιπόν, σύμφωνα με το μότο της εκδήλωσης δεν ανήκει στους Έλληνες (εθνικισμός), αλλά στους λαούς.

Όπου λαοί βλ. παγκόσμια συμφέροντα, τα οποία θέλουν να θέσουν Μακεδονία και Αιγαίο υπό τον έλεγχό τους και σε αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποιούν από κρατίδια-προτεκτοράτα που έχουν «κατασκευάσει», μέχρι και… ακτιβιστές ή αρχηγούς κρατών.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu