• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αριστερά σε Ελλάδα και Κύπρο κατά των πατριωτικών συνθημάτων: «Αποτελούν κίνδυνο για την Δημόσια Τάξη»

Αριστερά σε Ελλάδα και Κύπρο κατά των πατριωτικών συνθημάτων: «Αποτελούν κίνδυνο για την Δημόσια Τάξη»

Συνθήματα όμως «Η Μακεδονία είναι Ελληνική» και η «Κύπρος είναι Ελληνική» μπαίνουν για τα καλά στο στόχαστρο.

Εκτός από την Αριστερά στην Ελλάδα, από τα πατριωτικά συνθήματα των Ελλήνων ενοχλείται και η Αριστερά της Κύπρου.

Όπως διαβάζουμε στην Καθημερινή Κύπρου, τα συνθήματα που ακούστηκαν από Εθνοφύλακες κατά την παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στα Λατσιά, στο πλαίσιο των εορτασμών για την επέτειο της 25ης Μάρτιου, προκάλεσαν την αντίδραση του ΑΚΕΛ, το οποίο κάνει λόγο για «ζήτημα τάξης». Χαρακτηρίζει δηλαδή τα πατριωτικά συνθήματα ως κίνδυνο για την Δημόσια Τάξη,

Τι φώναξαν οι Εθνοφύλακες;

Φώναξαν συνθήματα όπως η «Μακεδονία είναι Ελληνική-Η Κύπρος είναι Ελληνική», με το κομμουνιστικό ΑΚΕΛ να αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως τα… «Η Κύπρος είναι Ελληνική», ήταν τα συνθήματα που οδήγησαν στην τραγωδία και την καταστροφή του 1974.

Αυτό ήταν που οδήγησε στην τουρκική εισβολή ή οι σχεδιασμοί των διεθνιστών, με την αντίδραση των πολιτικών τότε να είναι μηδενική, αφήνοντας τους Τούρκους να κάνουν «χαλαρή απόβαση»;

Το ΑΚΕΛ, τονίζει στην ανακοίνωσή του πως αναμένει να μάθει τι προτίθενται να πράξουν Κυβέρνηση και Υπουργείο Άμυνας για το θέμα.

Με άλλα λόγια δηλαδή, να απαγορεύσουν τα πατριωτικά συνθήματα για την Μακεδονία και την Κύπρο;

 Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ και τα σχόλια δικά σας:

 «Τα εθνικιστικά συνθήματα που εκφωνήθηκαν από Εθνοφύλακες κατά την διάρκεια παρέλασης στα Λατσιά αποτελούν ζήτημα τάξης για την Κυπριακή πολιτεία.

 Ένα είναι να φωνάζουν συνθήματα τα όποια οργανωμένα σύνολα και άλλο να τα φωνάζει ένα συντεταγμένο σώμα της Εθνικής Φρουράς που ελέγχεται από την κυβέρνηση της χώρας μέσω του Υπουργείου Άμυνας.

 Τα «Η Κύπρος είναι Ελληνική» ήταν τα συνθήματα που οδήγησαν στην τραγωδία και την καταστροφή του 1974. Σαράντα πέντε σχεδόν χρόνια μετά, η πολιτεία προσπαθεί ακόμη να ανατρέψει την καταστροφή που προκάλεσαν αυτά τα συνθήματα και οι συμπεριφορές που τα συνόδευσαν.

 Αναμένουμε να μάθουμε τι προτίθενται να πράξουν Κυβέρνηση και Υπουργείο Άμυνας για το θέμα».

ΦΩΤΟ: eurokinissi