• Αρχική
 • Άρθρα
 • Άρθρα
 • Αποκάλυψη «μεγατόνων»: Εκατομμύρια ευρώ από την ΔΕΗ σε συνεργάτη του Ζάεφ λίγο πριν την παράδοση του ονόματος – (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποκάλυψη «μεγατόνων»: Εκατομμύρια ευρώ από την ΔΕΗ σε συνεργάτη του Ζάεφ λίγο πριν την παράδοση του ονόματος – (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη

ότι η ΔΕΗ, κατόπιν εντολής που δέχθηκε αλλά και με την έγκριση από τον βασικό μέτοχο, το ελληνικό Δημόσιο δηλαδή, δύο μήνες πριν υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ, είχε εξαγοράσει Σκοπιανή επιχείρηση ηλεκτρισμού που ανήκε στον Κότσο Ανγκιούσεφ!

Ποιος είναι αυτός;

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των Σκοπίων και «στενός» συνεργάτης του Σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ.

Το ποσό που μπήκε στον προσωπικό του, ΜΑΛΙΣΤΑ, λογαριασμό (όχι στον εταιρικό) φτάνει στο ύψος των 4,8 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την Τετάρτη που έγινε η αποκάλυψη μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και μέχρι αυτή την ώρα, δεν έχει δοθεί ακόμα απάντηση για το ποιος υπουργός ή αξιωματούχος έδωσε την εντολή για την εξαγορά της EDS του Ανγκιούσεφ, ο οποίος θεωρείται προσωπικός φίλος του Ζόραν Ζάεφ, ενώ και το καλοκαίρι, σύμφωνα με πληροφορίες, έκαναν οικογενειακώς διακοπές στην Χαλκιδική.

Ο Ομιλος EDS, αποτελεί μία ανερχόμενη εταιρεία στον τομέα της εμπορίας και προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, με έδρα τα Σκόπια.

Από την πλευρά της η ΔΕΗ σε ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι έλαβε μια «επιχειρηματική απόφαση» που θα της άνοιγε την πόρτα για την εμπορία ενέργειας στα Βαλκάνια.

Γιατί όμως αυτό συνέβη με την συγκεκριμένη χώρα, εν μέσω διαπραγματεύσεων για το σοβαρότατο εθνικό θέμα του ονόματος «Μακεδονία»;

Όπως σχολιάζεται, η ελληνική κυβέρνηση, καθ’ ύλην αρμόδια για συναλλαγές του Δημοσίου, φέρεται να απέκρυψε την συγκεκριμένη απόφαση και ενέργεια, η οποία ολοκληρώθηκε λίγες ημέρες πριν την υπογραφή της Συμφωνίας στις Πρέσπες για το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων.

Αξιοσημείωτο είναι πως το κόστος της προεκλογικής εκστρατείας ενόψει του δημοψηφίσματος στα Σκόπια ανήλθε σε πέντε εκατομμύρια ευρώ.

4.8 εκατ. ευρώ έδωσε η ΔΕΗ η ΔΕΗ για την εξαγορά της EDS στον συνεργάτη του Ζάεφ.

Ερώτηση για το πολύ σοβαρό αυτό θέμα κατέθσε πριν από λίγο στην Βουλή ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γιάννης Μανιάτης.

Ρωτά την κυβέρνηση:

 1. Γιατί η επένδυση της ΔΕΗ έγινε στην συγκεκριμένη χώρα και όχι σε άλλη βαλκανική (Αλβανία, Σερβία κτλ.);
 2. Ποιος εισηγήθηκε την συγκεκριμένη εταιρεία;
 3. Η συγκεκριμένη επένδυση είναι σε γνώση της κυβέρνησης;

Αναμένουμε και εμείς μαζί του την απάντηση της κυβέρνησης, σε ένα να το επαναλάβουμε ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ θέμα!

 • 140
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...