• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ
  • Αποκάλυψη: Με μια νομοθετική πρωτοβουλία, χώρισαν Εκκλησία – Κράτος. ΓΙΑΤΙ κυνηγάνε την Συνταγματική αναθεώρηση;

Αποκάλυψη: Με μια νομοθετική πρωτοβουλία, χώρισαν Εκκλησία – Κράτος. ΓΙΑΤΙ κυνηγάνε την Συνταγματική αναθεώρηση;

Όπως διαβάσατε στο el εχθές, Τσίπρας και Ιερώνυμος τα βρήκαν. Εκκλησία και Κράτος πλέον ακολουθούν…διαφορετικούς δρόμους.

Η μεγάλη αυτή αλλαγή έγινε απλά με μια νομοθετική πρωτοβουλία και για να το πούμε απλά και λαϊκά, ήρθε κατόπιν συμφωνίας των δύο ανδρών. Δεν χρειάστηκε δηλαδή να γίνει Συνταγματική αναθεώρηση, οπότε έρχεται το λογικό ερώτημα:

Αφού με μια απλή νομοθετική πρωτοβουλία, κατάφεραν να χωρίσουν Κράτος-Εκκλησία, για ποιο λόγο ακούμε ότι πρέπει να γίνει αλλαγή (και σε αυτό το κομμάτι), μέσα στο Σύνταγμα;

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση θέλει να κάνει αλλαγές στο Σύνταγμα, δεν έχει να κάνει με τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους;

Αν απλά ήθελε να χωριστεί η Εκκλησία από το Κράτος, θα στήριζε μόνο την νομοθετική πρωτοβουλία ΑΛΛΑ ΟΧΙ:

Πρέπει να γίνει σαφές, ότι η Ελλάδα πλέον είναι ουδέτερη θρησκευτικά. Πρέπει να γίνει σαφές ότι το ελληνικό Σύνταγμα είναι…προοδευτικό.

Ας δούμε την ανακοίνωση της ΝΔ, για το παραπάνω θέμα:

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει την ικανοποίησή της για την καθυστερημένη υιοθέτηση της πάγιας θέσης της από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας.

Σήμερα απεδείχθη περίτρανα ότι τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών δεν χρήζουν συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά μπορούν κάλλιστα να ρυθμιστούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Σχόλιο el: Εδώ έχουμε την αποκάλυψη που σας κάναμε και εμείς. Ότι δηλαδή, ότι το ζήτημα του διαχωρισμού Εκκλησίας-Κράτους, λύθηκε με μια νομοθετική πρωτοβουλία, οπότε γιατί ακούμε ότι αυτό το ζήτημα χρήζει συνταγματικής αναθεώρησης;

Συνεχίζουμε με την ανακοίνωση της ΝΔ:

Πρωτοβουλίες τις οποίες, υπενθυμίζεται, ότι είχε λάβει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 2013, με τη σύσταση κοινής εταιρείας Κράτους-Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την υλοποίηση των οποίων είχε ματαιώσει για ιδεοληπτικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό, εύχεται η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και την Εκκλησία και να μην εξαντληθεί σε μια κατ’ επίφαση αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το Κράτος.

Σχόλιο el:  ΞΕΚΑΘΑΡΟ!! Άλλα έλεγαν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην Αντιπολίτευση  και άλλα λένε τώρα για λόγους πολιτικού σχεδιασμού, όμως πάντα υποστήριζαν ότι δεν είναι υπέρ του τρίπτυχου Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια. Οι Έλληνες το ΗΞΕΡΑΝ ΑΥΤΟ.

Τα σχόλια δικά σας!

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...