Αποκάλυψη: Η Συμφωνία των Πρεσπών δεν εξαιρεί τα «ψευδομακεδονικά» νομίσματα

Όπως αναφέρει το thepresident.gr, στην συμφωνία των Πρεσπών που κύρωσε στην Ελληνική Βουλή η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν γινόταν καμία αναφορά στα νομίσματα με τα οποία υποχρεούνται να κάνουν τις συναλλαγές τους οι κάτοικοι των Σκοπίων.

Παραθέτουμε αυτούσιο το δημοσίευμα:

Παρά το γεγονός ότι το νόμισμα σύμφωνα με την Ουνέσκο είναι «πολιτιστικό μνημείο» και παρά το γεγονός ότι το νόμισμα αποτελεί προσδιοριστικό χαρακτηριστικό κρατών και εθνών, οι κ.κ. Τσίπρας και Ζάεφ,  επέλεξαν να εξαιρέσουν αυτή την κρίσιμη παράμετρο από τη συμφωνία τους για λόγους οι οποίοι είναι αυτή τη στιγμή δυσδιάκριτοι.

Με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών, οι Σκοπιανοί υποχρεούνται να αλλάξουν τις επίσημες ονομασίες τους σε «Βόρεια Μακεδονία» σε κάθε επίσημο έγγραφό τους, στα κτήριά τους, να αποσύρουν τις αλυτρωτικές αναφορές από τα μνημεία τους και να υιοθετήσουν τη  λογική του erga omnes, δηλαδή της χρήσης ενός ονόματος προς πάσα χρήση τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στο εξωτερικό.

Στις δεσμεύσεις αυτές που είχαν αναλάβει οι Σκοπιανοί εξαιρέθηκε η ρητή υποχρέωση αλλαγής των νομισμάτων του κράτους,  όπου θα απαλείφονταν (εκτός από το όνομα «Μακεδονία» και οι προκλητικές παραστάσεις ευρημάτων του αρχαιοελληνικού πολιτισμού όπως αυτές απεικονίζονται στα «Μακεδονικά» νομίσματα.

Θα υπέθετε κανείς ότι τα νομίσματα της γειτονικής χώρας δεν θα ήταν εύκολο να αλλάξουν μόλις σε έξη μήνες και γι αυτό και παραμένουν ταυτόσημα με εκείνα που εισήγαγε η κυβέρνηση Γκρουέφσκι. Όμως αυτό το επιχείρημα, δεν μπορεί να σταθεί, διότι η κυβέρνηση των Σκοπίων όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει σε καμία επίσημη ανακοίνωση για το ζήτημα αυτό, αλλά ούτε έχει προχωρήσει σε κάποιον διαγωνισμό ή ανάθεση για την προμήθεια νέων νομισμάτων.

Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν υποχρεούται καν να το κάνει, ούτε δεσμεύεται από τη συμφωνία που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και για την οποία μάλιστα προτάθηκε από ομοϊδεάτες του και για το βραβείο Νόμπελ.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα των νομισμάτων είναι εξαιρετικά σοβαρό διότι αφορά και τις εσωτερικές και τις εξωτερικές σχέσεις της χώρας των Σκοπίων καθώς και τη διεθνή της υπόσταση.

Ως εκ τούτου, δεν είναι λίγοι όσοι ισχυρίζονται ότι τα νομίσματα εξαιρέθηκαν σκοπίμως από την υποχρέωση μετατροπής τους, προκειμένου να τονώνουν το «εθνικό αίσθημα» των Σλάβων και να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πίεσης σε ενδεχόμενη πίεση που μπορεί το κράτος αυτό να υποστεί από μια άλλη ελληνική κυβέρνηση με εθνικές και πολιτιστικές ευαισθησίες.

Να σημειωθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση, βάσει της συμφωνίας των Πρεσπών έχει μπει σε μια εξόχως προσβλητική συζήτηση, με την οποία υποχρεούται να συζητήσει την αλλαγή των ακόμα και των δικών της σχολικών βιβλίων που αναφέρονται στον Μακεδονικό Αγώνα και την ένδοξη Μακεδονική Ιστορία…

ΠΗΓΗ: www.thepresident.gr, ΦΩΤΟ: eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...