• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ
  • Αποφασισμένος ο Κοτζιάς: «Θα βοηθήσουμε την Β.Μακεδονία και την Αλβανία» – Χαλί να μας πατήσουν οι «εχθροί» της χώρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Αποφασισμένος ο Κοτζιάς: «Θα βοηθήσουμε την Β.Μακεδονία και την Αλβανία» – Χαλί να μας πατήσουν οι «εχθροί» της χώρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας και εθνικότητας» η κυβέρνηση της Ελλάδας μας ετοιμάζει καινούρια πράγματα, αυτή την φορά με την Αλβανία.

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της τετραμερούς συνάντησης Ελλάδας, Κροατίας, Ρουμανίας και Βουλγαρία στη Νέα Υόρκη εξέφρασε ο Νίκος Κοτζιάς.

Η σχετική δήλωση του υπουργού εξωτερικών για Σκόπια και Αλβανία έχει ως εξής:

«Τελειώσαμε τη συνάντηση των τεσσάρων βαλκανικών κρατών που είναι κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συμφωνήσαμε να εντείνουμε τη συνεργασία μας πρώτα από όλα για την σταθεροποίηση της περιοχής μας.

Σχεδιάζουμε μέχρι το τέλος του χρόνου και οι τέσσερις μαζί να επισκεφθούμε την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, προκειμένου να δούμε τον τρόπο με τον οποίο θα τους βοηθήσουμε στη διαδικασία της ευρωπαϊκής τους προσέγγισης. Συμφωνήσαμε, επίσης, να κάνουμε κοινό ταξίδι στις αρχές του επόμενου χρόνου στη Μέση Ανατολή, να πάμε σε σειρά κρατών, για να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε στη σταθεροποίηση της Ανατολικής Μεσογείου».

Η Ελλάδα… «βοηθά» λοιπόν στην σταθεροποίηση των Βαλκανίων και της ευρύτερης περιοχής, όπως ισχυρίζεται ο κ. Κοτζιάς, με τίμημα όμως, την αποσταθεροποίηση της δικής χώρας, καθώς έχει ανοίξει ο δρόμο για διεκδικήσεις εις βάρος της ελληνικής εδαφικής κυριαρχίας.

Θυμηθείτε ΕΔΩ.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu