Άνοιξε κερκόπορτα: Ευρωπαϊκές Ομάδες «στηρίζουν» την τουρκοποίηση της Θράκης;

H Ευρωπαϊκή Ομάδα Μειονοτικών Δικαιωμάτων  (MRG – Minority Rights Group Europe) με τον Διευθυντή του Γραφείου Ευρώπης Νιλ Κλαρκ και την Συντονίστρια των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ΜΜΕ Άννα Άλμποθ

μαζί με τον αντιπρόεδρος της ΑΒΤΤF Σερντάρ Κελέκογλου και την Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων Μελέκ Κιρματζί, στις 18 Σεπτεμβρίου 2018 επισκέφτηκαν την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής (GTGB), όπως μεταδίδουν τα «Τουρκικά Νέα», τα οποία και σχολιάζουν:

«Η ίδια επιτροπή επισκέφτηκε και τους ψευδομουφτήδες και την ΤΕΞ και τον σύλλογο των Τουρκοδασκάλων. Δεν ξέρουμε ποιός πλήρωσε τις δαπάνεςς για το ταξίδι αυτής της επιτροπής, αλλά πάντως ακολούθησε το δρομολόγιο που ακολουθούνε όλοι οι Τούρκοι επίσημοι που έρχονται στην Θράκη».

Σχετικά πάντως με την επίσκεψη από την GTGB έγινε η εξής ανακοίνωση:

«Την επιτροπή υποδέχθηκε ο πρόεδρος της GTGB  Νετζάτ Αχμέτ. Ο πρόεδρος μας ο Νετζάτ Αχμέτ ενημέρωσε ευρέως σχετικά με την ίδρυση, την ιστορία, την νομική διαδικασία και τις δραστηριότητες του συλλόγου μας. Ο πρόεδρος μας Νετζάτ Αχμέτ αναφέρθηκε στο ότι ο σύλλογος μας από το 1988 κι εντεύθεν δίνει αγώνα επιβίωσης και είναι υποχρεωμένος να συνεχίζει τις δραστηριότητες του με αυτό τον τρόπο».

Βλέπουμε λοιπόν πως από την Ευρώπη στηρίζουν, εμμέσως πλην σαφώς, τα ψέματα της Άγκυρας, η οποία απαιτεί την αναγνώριση τουρκικής μειονότητας στην Θράκη, κατά παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης, η οποία αναγνωρίζει μόνο θρησκευτική μειονότητα (τουρκόφωνοι, ελληνογενείς Πομάκοι, Ρομά, «μαύροι Έλληνες»).

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu