Αναμενόμενο: Πρώτα διοργάνωσαν Συλλαλητήρια και τώρα «κατεβαίνουν», στις εκλογές

Θα πούμε ψέματα, αν πούμε ότι δεν το περιμέναμε.

Τα αμέτρητα Συλλαλητήρια που έγιναν για την Μακεδονία, ήταν ειρηνικά και φυσικά Δημοκρατικά και επιπλέον η κυβέρνηση δεν φάνηκε να ανησυχεί. Άλλωστε, «κύρωσε» με μεγάλη ευκολία την Συμφωνία των Πρεσπών. Η «ομάδα» που διοργάνωσε τα Συλλαλητήρια, «κατεβαίνει» στις εκλογές.

Αναμενόμενη η εξέλιξη, γιατί κανείς (εκτός από τον απλό πολίτη) δεν κάνει κινήσεις για το καλό του συνόλου. Είναι πολλοί οι ψήφοι της διαμαρτυρίας, πάντα ήταν. Κάποτε κάποιος κέρδισε ψήφους επειδή κατήγγειλε το Μνημόνιο. Όταν έγινε πρωθυπουργός όμως, εφάρμοσε τα πιο «σκληρά» Μνημόνια.

Κάποιος άλλος πάλι, ήταν λάβρος κατά της Νέας Τάξης και όμως, στήριξε την κυβέρνηση που προώθησε την Παγκοσμιοποίηση, όπως καμία άλλη.
Πρέπει να γνωρίζουμε την Ιστορία μας. Οι ψήφοι στα μικρά κόμματα, είναι χαμένη.

Σας θυμίζουμε, ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, πέρασε από τους βουλευτές των μικρών κομμάτων, οι οποίοι ΞΑΦΝΙΚΑ πήρα την απόφαση να ανεξαρτητοποιηθούν. Φυσικά αν «κατέβαιναν» σαν Ανεξάρτητοι στις εκλογές, δεν θα γινόντουσαν ποτέ βουλευτές.

Μετά από την πολύ σύντομη ιστορική διαδρομή που κάναμε και μετά από την σύντομη πολιτική ανάλυση, θα περάσουμε στο κυρίως θέμα.

Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και συγκεκριμένα στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, ακούσαμε ότι ένας εκ των διοργανωτών των Συλλαλητηρίων, θα «κατέβει» με ένα νέο κόμμα στις εκλογές. Το ΕΠ.ΟΣ λοιπόν, βρίσκεται στα Δεξιά της ΝΔ και στα….Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ ή τουλάχιστον αυτό καταλάβαμε καθώς δεν έγινε σαφές αν είναι ένα κόμμα Αριστερό ή αν είναι ένα κόμμα Δεξιό, αν και η Ιστορία μας έχει δείξει ότι τέτοιου είδους κόμματα είναι Αριστερά.

Είναι ξεκάθαρο, ότι το συγκεκριμένο κόμμα «θέλει» να αποσπάσει κάποιους ψήφους από την ΝΔ. «Επενδύει» πολιτικά, στην παρουσία των στελεχών του, στα Συλλαλητήρια για την Μακεδονία. Τέτοια κόμματα διαμαρτυρίας, έχουμε ξαναδεί πολλές φορές.

Για όσους ακολουθούν την επικαιρότητα, η παραπάνω είδηση δεν αποτελεί…είδηση στην ουσία, αφού είναι η λογική εξέλιξη. «Ορθώνουμε πολιτικό λόγο, για ένα θέμα που αφορά ολόκληρη την κοινωνία και μετά διεκδικούμε την ψήφο του κόσμου». Γνωστή η τακτική.

Είναι έξυπνη κίνηση πολιτικά αλλά:

Οι Έλληνες πρέπει να θυμηθούν, ότι με τις ψήφους βουλευτών ΜΙΚΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, πέρασε η Συμφωνία των Πρεσπών και για όσους πιστεύουν ότι είναι αγνές οι προθέσεις ας σκεφτούν:

Βοηθάνε ή δεν βοηθάνε τα μικρά κόμματα τον ΣΥΡΙΖΑ;

Τα συμπεράσματα αλλά και τα σχόλια δικά σας!

Photo:eurokinissi

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...