Αλλάζει η ιστορία της Μακεδονίας: Έτοιμη η επιτροπή εμπειρογνωμόνων Ελλάδας-Σκοπίων

Είναι δίκαιο και γίνεται πράξη...

Και αφού παραδόθηκε το όνομα «Μακεδονία» κατά την συμφωνία των Πρεσπών, ήρθε η ώρα να αλλάξει η ιστορία ή καλύτερα να «εξαφανιστούν» τα ιστορικά αγκάθια, τα οποία εμποδίζουν την αποδοχή «μακεδονικής ιθαγένειας/εθνότητας και γλώσσας στα Βαλκάνια.

Η είδηση βγαίνει από μία χθεσινή λακωνική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, όπου γίνεται λόγος για την «Σύσταση της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Ελλάδος-πΓΔΜ».

Φυσικά πέρασε στα ψιλά γράμματα.

Η ανακοίνωση αναρτήθηκε στο Twitter, στον λογαριασμό του υπουργείου, ωστόσο όταν προσέξει κάποιος το περιεχόμενό της αντιλαμβάνεται ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Η συγκεκριμένη επιτροπή αναλαμβάνει τα «ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα», θα είναι 7μελής και θα λειτουργεί υπό τον υφυπουργό Εξωτερικών Μάρκο Μπόλαρη, που προήλθε στον ΣΥΡΙΖΑ από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου.

Η συγκεκριμένη επιτροπή θα κληθεί να γεφυρώσει τις διαφορές αντιλήψεων Αθήνας – Σκοπίων στο πλέον ευαίσθητο πεδίο, που σχετίζεται με την ιστορία της Μακεδονίας, που αποτέλεσε επί δεκαετίες εστία εντάσεων με την γειτονική χώρα…

Σε ποια σημεία θα κάνει πίσω άραγε η Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη πως οι όποιες υποχωρήσεις θα αφορούν και τις δύο πλευρές;

Οι Σκοπιανοί θα «κουρέψουν» τα ιστορικά τους ψέματα και εμείς θα παραιτηθούμε από αλήθειες;

Ετοιμαστείτε…

  • 539
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...