• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Ακροδεξιό» χαρακτηρίζουν το «κύμα» καταλήψεων σε σχολεία για την Μακεδονία – «Ώριμα, δυνατά και ελληνικά» απαντούν τα παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ακροδεξιό» χαρακτηρίζουν το «κύμα» καταλήψεων σε σχολεία για την Μακεδονία – «Ώριμα, δυνατά και ελληνικά» απαντούν τα παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνεχίζονται και σήμερα οι καταλήψεις για την Μακεδονία. Για πρώτη φορά βλέπουμε μαζικές καταλήψεις σχολείων για εθνικό θέμα!

Αυτό φαίνεται πως ενοχλεί, όσους δεν δίνουν και τόση σημασία στα ιδανικά των Ελλήνων.

«Είμαστε Μακεδόνες» είναι το σύνθημα των μαθητών που κρατούν την ελληνική σημαία στα χέρια και, όπως διαβάζετε στο el.gr, προχωρούν σε καταλήψεις σχολείων σε όλη την Ελλάδα εκφράζοντας τις αντιδράσεις τους στη Συμφωνία των Πρεσπών και την εκχώρηση των ιστορικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας.

«Η νεολαία ξύπνησε, δεν θα επιτρέψουμε καμία κυβέρνηση να ξεπουλήσει αυτό το όνομα, και σε καμία περίπτωση δεν θα το βάλουμε κάτω, θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο» λένε οι μαθητές που απέχουν από τα μαθήματά τους και έχουν καταλάβει δεκάδες σχολεία.

Καταλήψεις γίνονται σε σχολεία της Πιερίας, των Σερρών, του Κιλκίς, της Θεσσαλονίκης, της Αρκαδίας και σε όλη την χώρα.

«Θέλουμε να παρακινήσουμε τη νεολαία και να ευαισθητοποιήσουμε μαθητές και σχολεία ότι είναι σημαντικό πρόβλημα» επισημαίνουν οι μαθητές.

Πως αντιδρούν όμως όσοι συμφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών και την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας»;

Γράφει η «Εφημερίδα των Συντακτών»:

Ένας «περιοδεύων» ακροδεξιός πυρήνας από τη μία και το πολιτικό υπόβαθρο που καλλιεργήθηκε με τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό θεωρούνται οι υποκινητές του κύματος καταλήψεων που έχει ξεσπάσει το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Κεντρική Μακεδονία.

Το πράγμα τείνει, πάντως, να γίνει ανησυχητικό, διότι υπάρχει παράλληλα όχι μόνο μια αδιαφορία από τον κόσμο των εκπαιδευτικών και των γονέων, αλλά εκφράζεται και με το σιωπηρό αλλά συγκαταβατικό «χτύπημα στην πλάτη» των μαθητών.

Παράλληλα, από την μία ακροδεξιοί σπεύδουν να σφετεριστούν τον αυθόρμητο ξεσηκωμό των παιδιών, ενώ αναρχικοί τα απειλούν με συνθήματα στους τοίχους.

Σύμπτωση;

Τα παιδιά πάντως απαντούν ώριμα, δυνατά και ελληνικά: