Α.Τσίπρας για Σκοπιανό και όχι μόνο: «Υπευθυνότητα το να πηγαίνεις κόντρα στην πλειοψηφία των Ελλήνων»

Το άρθρο είναι αφιερωμένο στον Έλληνα ψηφοφόρο που χόρευε «τσάμικα» μετά τις εκλογικές νίκες της Αριστεράς.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ελλάδα, η Αναγέννηση» και 32 σελίδες αφιερωμένες στην Ελλάδα, κυκλοφόρησε, όπως διαβάσατε νωρίτερα, το μεγάλης κυκλοφορίας περιοδικό Le Point, στο πλαίσιο αποθέωσης της πολιτικής Τσίπρα στην Ελλάδα, ως «αντάλλαγμα» σε σχέση με την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία.

Την τετρασέλιδη συνέντευξη στις εσωτερικές σελίδες συνυπογράφουν η Ετιέν Ζερνέλ και ο Ρομέν Γκιμπέρ που προλογίζουν δίνοντας τον τόνο: «Επιστροφή στη χάρη». Θαυμαστής του Τσε Γκουεβάρα, ο πρωθυπουργός έθεσε σε εφαρμογή ένα θεαματικό σχέδιο λιτότητας. Εξηγήσεις και εκμυστηρεύσεις».

Εμείς σταθήκαμε σε αυτό το σημείο:

«Μερικές φορές πρέπει να ξέρει κανείς να πάει κόντρα στο κυρίαρχο ρεύμα, κόντρα στα στερεότυπα επίσης».

Σαν παράδειγμα τέτοιων αποφάσεων κόντρα στην πλειοψηφία του λαού, ο Αλέξης Τσίπρας έφερε την τελευταία του απόφαση για την ονομασία «Βόρειος Μακεδονία». Εξήγησε ότι «Πολλές εθνικιστικές δυνάμεις κατήγγειλαν την απόφαση αυτή. Θα ήταν εύκολο να παίξει κανείς με τα συναισθήματα των Ελλήνων. Το αρνήθηκα όμως, προτίμησα να κοιτάξω πιο μακριά: σκέφθηκα το καλό της περιοχής.

Πήγα κόντρα στον άνεμο, με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις σε κοινωνικά ζητήματα, πέρασα νόμους για τα δικαιώματα LGTB ή για τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας σε ορισμένους νέους μετανάστες που γεννήθηκαν στο έδαφός μας. Φυσικά και αυτές τις μεταρρυθμίσεις προσκρούουν στις πεποιθήσεις μεγάλου μέρους των Ελλήνων. Μερικές φορές όμως είναι απαραίτητο να πάμε ενάντια στην πλειοψηφία…τούτο ονομάζεται υπευθυνότητα».

Ο πρωθυπουργός λοιπόν μας είπε:

  1. Είναι υπευθυνότητα να πηγαίνεις κόντρα στην πλειοψηφία.
  2. Είναι πρόοδος η προώθηση των LGBTQ «δογμάτων» και η χορήγηση ιθαγένειας σε παράνομους μετανάστες.
  3. Όσοι αντιδρούν στην παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» είναι «εθνικιστές», με την έννοια του «ακροδεξιού σοβινιστή», καθώς η έννοια εθνικισμός έχει πολιτογραφηθεί στις μέρες μας.

Αυτά…

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu