• Αρχική
  • Άρθρα
  • Διπλή μαύρη επέτειος. 4 χρόνια αριστερά και απώλεια της Μακεδονίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διπλή μαύρη επέτειος. 4 χρόνια αριστερά και απώλεια της Μακεδονίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα άρθρο....αφιερωμένο σε όσους έφεραν στην εξουσία την κυβέρνηση που είπε «ναι» εκεί που κανείς άλλος δεν τόλμησε:

Στην παράδοση της Μακεδονίας

του Άρη Δημόπουλου

Δεν πέρασε πολύς καιρός, για την ακρίβεια 4 χρόνια, από τότε που χιλιάδες Έλληνες έβγαιναν στους δρόμους προκειμένου να….πανηγυρίσουν την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2015 η «πρώτη φορά αριστερά» θα έβγαινε νικήτρια στις εκλογές, αλλάζοντας έκτοτε τα πάντα στην Ελλάδα.

Ήταν εκείνη η μέρα που με την χαρακτηριστική αφέλειά του, ο «σοφός» ελληνικός λαός πίστευε «στην αλλαγή», στην «ρήξη» και την «ελπίδα».

Και επειδή οι Έλληνες ψηφοφόροι φημίζονται για την βραχυπρόθεσμη μνήμη τους, αξίζει να τους θυμίσουμε τα παρακάτω:

«Ήρθε η ώρα της αριστεράς!»: Αυτό φώναζε μία σημαντική μερίδα των Ελλήνων πριν από ακριβώς 4 χρόνια, μη γνωρίζοντας ούτε στο ελάχιστο τι πραγματικά σημαίνει αριστερά.

Η ίδια λοιπόν αριστερά είναι που σήμερα , σε μία ημερομηνία-ορόσημο για τον ΣΥΡΙΖΑ, παραχωρεί το όνομα «Μακεδονία», αλλά και την ‘μακεδονική’ γλώσσα και εθνότητα στη Νέα Τάξη.

Η Συμφωνία των Πρεσπών που θα κυρωθεί σε λίγες ώρες από το ελληνικό Κοινοβούλιο θα περάσει στην ιστορία ως «η μεγαλύτερη κερκόπορτα που άνοιξε στο μακεδονικό ζήτημα», σηματοδοτώντας μία σειρά από ήττες στα εθνικά θέματα.

Αλλά ποιος Έλληνας ψηφοφόρος θα καθόταν να ακούσει πριν από ακριβώς 4 χρόνια, πως η «πρώτη φορά αριστερά» θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε αυτά που ζούμε σήμερα;

Ο επικίνδυνα ανώριμος πολιτικά ελληνικός λαός σήμερα παίρνει ένα μεγάλο μάθημα με τον πλέον οδυνηρό τρόπο.

Το ερώτημα γεννιέται μοιραία:

Θα μάθει όμως από αυτό;

(φωτο:eurokinissi)