155 ημέρες μετά – Ο εφιάλτης «κρατάει ακόμα» (Βίντεο)

Εδώ και 155 ημέρες, δύο έλληνες στρατιωτικοί βρίσκονται φυλακισμένοι στην Τουρκία.

Δυστυχώς αυτή η ιστορία έχει «τραβήξει» πολύ μέχρι στιγμής αλλά ελπίζουμε ότι επιτέλους θα έχει ένα αίσιο τέλος σύντομα. Η τουρκική αδιαλλαξία είναι δεδομένη και γνωστή εδώ και πολλά-πολλά χρόνια. Αυτό που μας προκαλεί εντύπωση όμως, δεν είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας αλλά η συμπεριφορά της Ελλάδας.

Την στιγμή που δύο στρατιωτικοί βρίσκονται φυλακισμένοι χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος στην ουσία, η ελληνική πλευρά απλά δηλώνει ότι είναι απογοητευμένη. Στην πράξη δεν είδαμε να γίνεται καμία κίνηση. Αντιθέτως οι αμερικάνοι οι οποίοι αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα με την Τουρκία (φυλάκιση αμερικανού πάστορα), επέβαλαν οικονομικές κυρώσεις, οι οποίες έχουν αντίκτυπο στην οικονομία της γειτονικής χώρας.

Απορία

Από την στιγμή που έχουμε την «δύναμη» να τα βάλουμε με την Ρωσία (απέλαση διπλωματών), δεν έχουμε την «δύναμη» να τα βάλουμε με την Τουρκία του Ερντογάν;

Με λίγα λόγια, η ελληνική πλευρά δεν έχει κάνει ότι μπορεί ώστε να απελευθερωθούν οι δύο στρατιωτικοί, αφού το μόνο που ακούμε συνέχεια είναι το ότι η πολιτεία βρίσκεται στο πλευρό τους (των στρατιωτικών).

Προφανώς τα πράγματι όμορφα λόγια, δεν πρόκειται να κάμψουν τον «τσαμπουκά» αν θέλετε, του Ερντογάν.