• Αρχική
  • Άρθρα
  • 11 χρόνια μετά το βέτο και την τιμωρία της Ελλάδας: Η Βουλή ετοιμάζεται να επικυρώσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως…«Βόρεια Μακεδονία» (ΒΙΝΤΕΟ)

11 χρόνια μετά το βέτο και την τιμωρία της Ελλάδας: Η Βουλή ετοιμάζεται να επικυρώσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως…«Βόρεια Μακεδονία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Αφότου ο «σοφός» ελληνικός λαός έκανε την επιλογή του φέρνοντας στην εξουσία ένα κόμμα που ήταν ανέκαθεν του ονόματος «Μακεδονία», είναι αργά πλέον για δάκρυα .
του Άρη Δημόπουλου

Τα ψέματα τελείωσαν και ένα από τα τελευταία τυπικά βήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών ως προς το ονοματολογικό ζήτημα αναμένεται να έρθει εις πέρας στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο λόγος γίνεται για την έγκριση και επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ 11 χρόνια μετά το ηχηρό «όχι» της κυβέρνησης Καραμανλή στην Σύνοδο των χωρών του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι.

Ήταν τότε που ο Έλληνας πρωθυπουργός , παρά τις πιέσεις των τσιρακιών της Νέας Τάξης τόσο εκτός αλλά όσο και εντός Ελλάδας για αποδοχή της σύνθετης ονομασίας στα Σκόπια, πρόβαλε Βέτο μπροστά στον τότε Αμερικανό πρόεδρο, Τζορτζ Μπους.

Δείτε τότε τι είχε απαντήσει μεταξύ άλλων επί προσωπικού στον Τζ.Μπους ο Έλληνας πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής:

Η τιμωρία της Ελλάδας έπειτα από εκείνο το βέτο δεν άργησε να έρθει και οι Έλληνες πολίτες , χτυπημένοι από τα μνημόνια, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, βάζοντας σε κατώτερη μοίρα τα εθνικά θέματα της χώρας.

Η μαζική αυτή επιλογή του «σοφού ελληνικού λαού» έδωσε την ευκαιρία στους παρακάτω όχι μόνο να αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και να κυρώσουν μία Συμφωνία πολύ χειρότερη από εκείνη που είχαν προτείνει κατ’εξακολούθηση στις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις:

Την ερχόμενη βδομάδα λοιπόν η ελληνική Βουλή και η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστεράς με ευμετάβλητη πλειοψηφία έρχονται να επικυρώσουν την εν Ελλάδι έγκριση της ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με το όνομα…«Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», αφού βεβαίως προηγουμένως έχουν παραδοθεί στη Νέα Τάξη η ‘μακεδονική’ γλώσσα και εθνότητα.

Όπως συγκεκριμένα αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η πρώτη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, επί της εισήγησης της Επιτροπής της Βουλής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος αναμένεται να γίνει μεταξύ 11 και 13 Φεβρουαρίου.

(φωτο:eurokinissi)

  • 48
  •  
  •  
  •  
  •  
  •