Κατσαμπάνης: Θρηνούμε για την απώλεια του Ελληνοαμερικανού πρώην γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού και Φιλελεύθερος βουλευτής στη Δυτική Αυστραλία, Παναγιώτης Κατσαμπάνης, εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του ομογενή πρώην Αμερικανού γερουσιαστή Paul Sarbanes. Ο κ. Κατσαμπάνης τον χαρακτηρίζει «γίγαντα» της αμερικανικής πολιτικής σκηνής καθώς ήταν ένας από τους μακροβιότερους γερουσιαστές της πολιτείας Maryland ενώ πριν υπήρξε και βουλευτής. […]

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού και Φιλελεύθερος βουλευτής στη Δυτική Αυστραλία, Παναγιώτης Κατσαμπάνης, εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του ομογενή πρώην Αμερικανού γερουσιαστή Paul Sarbanes.

Ο κ. Κατσαμπάνης τον χαρακτηρίζει «γίγαντα» της αμερικανικής πολιτικής σκηνής καθώς ήταν ένας από τους μακροβιότερους γερουσιαστές της πολιτείας Maryland ενώ πριν υπήρξε και βουλευτής.

Βουλευτής είναι και ο γιος του John Sarbanes από το 2007.

«Θρηνούμε για την απώλειά του γιατί υπήρξε στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των εθνικών μας θεμάτων» λέει ο κ. Κατσαμπάνης.

Ο Πολ Σαρμπάνης πέθανε, σε ηλικία 87 ετών. Ο πρώην γερουσιαστής του Μέριλαντ υπερασπίστηκε με επιμονή τα θέματα του Ελληνισμού για 30 χρόνια στην αμερικανική Γερουσία. Την είδηση του θανάτου του την ανακοίνωσε ο γιός του και βουλευτής του Μέριλαντ Τζον Σαρμπάνης, λέγοντας: «ο πατέρας μου, ο γερουσιαστής Πωλ Σαρμπάνης, πέθανε ειρηνικά σήμερα το απόγευμα στη Βαλτιμόρη».

Ο Πoλ Σαρμπάνης υπερασπίστηκε με επιμονή τα θέματα του ελληνισμού για 30 χρόνια στην αμερικανική Γερουσία. Είχε υπηρετήσει στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, όντας μάλιστα ένας από τους πρωτεργάτες για την επιβολή του αμερικανικού εμπάργκο όπλων μετά την εισβολή στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τον κ. Κατσαμπάνη υπήρξε παράδειγμα προς μίμηση για τους ελληνικής καταγωγής πολιτικούς ανά τον κόσμο.

Από Νέος Κόσμος

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί