ΚΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ για το Αιγαίο;;; ΕΞΕΡΡΑΓΗ ο υπουργός Άμυνας: «Τα Γενικά Επιτελεία είναι ελβετικό τυρί – Να μιλάτε ΛΙΓΟΤΕΡΟ», vid

Απίστευτες δηλώσεις που προκαλούν ΣΕΙΣΜΟ στις Ένοπλες Δυνάμεις - Περίγελος της Τουρκιάς η κυβέρνηση...

Mείζον ζήτημα, τόσο για τον εαυτό του ως πολιτικό προϊστάμενο όσο και για τις ίδιες τις Ένοπλες Δυνάμεις, προκάλεσε στην Βουλή ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος!

Ο υπουργός, ουσιαστικά κατήγγειλε ότι μέσα στο στράτευμα λειτουργεί πέμπτη φάλαγγα που αποκαλύπτει απόρρητες και διαβαθμισμένες πληροφορίες αποκαλώντας τα Επιτελεία «ελβετικό τυρί» και συμπληρώνοντας ότι με αυτή την κατάσταση δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει αντικατασκοπεία εις βάρος της Ελλάδας.

Πρόκειται για μια τρομακτικής βαρύτητας δήλωση, την οποία δεν αποκλείεται να δούμε αύριο σε ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ιδιαιτέρως όταν γίνεται από τον ίδιο τον υπουργό!

Αντί να κάνει δηλώσεις εντυπωσιασμού στην Βουλή, λένε γνώστες του τομέα, όφειλε να συγκαλέσει όλα τα αρμόδια όργανα και επιτελεία να ζητήσει ευθύνες και ακόμη να ασκήσει τα δικαιώματά του για αποτάξεις και ενδεχόμενες παραπομπές στην στρατιωτική Δικαιοσύνη. Ωστόσο, μάλλον κάποιο λάκκο έχει η φάβα, ειδικά στα νησιά του Αιγαίου, τα οποία, σύμφωνα με στρατιωτικές φωνές αποστρατικοποιούνται και τα όπλα στέλνονται στην Ουκρανία.

Κάθε άλλος χειρισμός δημιουργεί απορίες τόσο για την ικανότητα του υπουργού να διοικήσει αποτελεσματικό το στράτευμα, όσο και να αποτελεί τον τοποτηρητή της Πολιτείας σε αυτό.

Τώρα, αυτό που πέτυχε είναι να δημιουργήσει απέναντί του ένα μπλοκ καχυποψίας, στην καλύτερη περίπτωση, μέσα στο ίδιο του το υπουργείο συνασπίζοντας εναντίον του τα στελέχη όλων των κλάδων και των σωμάτων.

Ορισμένοι μάλιστα έλεγαν ότι αν ο υπουργός έχει προβλήματα με κάποιον ή κάποιους από την ηγεσία να τα λύσει μαζί τους και να μην μας εμπλέκει όλους.

Στην δική του τοποθέτηση ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε:

«Θα εγείρω θέμα στους αρχηγούς για το ελβετικό τυρί που είναι το σύστημα πληροφοριών που διαρρέουν από τα επιτελεία. Είναι ένα πρόβλημα. Εδώ μιλάνε όλοι. Δεν έχει νόημα η αντικατασκοπεία πλέον. Τα συζητούν στο καφενείο. Ποιοι; Αξιωματικοί; Υπαξιωματικοί; Είναι σημείο ανησυχίας αυτό. Η πληροφορία δεν πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους. Εκφράζω την ευχή να μιλάνε όλοι λιγότερο. Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν μπορούν να διοχετεύουν πληροφορίες “ψάξε αυτό, δες εκείνο, δες αν ισχύει το άλλο”».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ο Νίκος Παναγιώτοπουλος, ενημερώνει σήμερα το ελληνικό Κοινοβούλιο για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία, κάνοντας λόγο για διάχυτες ανησυχίες στο ΝΑΤΟ περί πιθανής “ΝΕΑΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ” σε άλλα κράτη του ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε μάλιστα, ότι η ανησυχία είναι διάχυτη και στο ΝΑΤΟ και για το λόγο αυτό συζητείται η ενίσχυση της μακροπρόθεσμης αμυντικής διάταξης του Οργανισμού.

«Ενεργοποιούμε σχέδια κλιμακούμενης αντίδρασης. Είναι διάχυτη η ανησυχία για ενδεχόμενη απειλή της Ρωσίας έναντι της εδαφικής ακεραιότητας και άλλων συμμάχων και έτσι αποφασίστηκε και επεξεργάζεται η σημαντική ενίσχυση της μακροπρόθεσμης αμυντικής διάταξης του ΝΑΤΟ. Προχωράμε σε σταδιακή ανάπτυξη δυνάμεων σε αμυντική διάταξη σε 8 χώρες της Ανατολικής Ευρώπης. Στην τελευταία συνεδρίαση το Συμβούλιο υιοθέτησε πρόσθετο πακέτο συνδρομής με το συνολικό να διαμορφώνεται στα 2 δις ευρώ», είπε ο κ. Παναγιώτοπουλος.

Σε άλλο σημείο αποκάλυψε πως όποιος στέλνει αμυντικό υλικό ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ και πως η Ελλάδα έχει ζητήσει αποζημίωση για το υλικό που παρείχε.

«Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η συνεργασία με τη Γερμανία για αντικατάσταση οχημάτων μάχης με πιο σύγχρονα γερμανικά. Σε αυτά που σκεφτόμαστε να στείλουμε είναι δύσκολη η εξεύρεση ανταλλακτικών και δεν έχει γίνει εκσυγχρονισμός τους. Δεν ανταποκρίνονται σε απαιτήσεις σύγχρονης μάχης. Δεν έχουν σύγχρονο σκοπευτικό σύστημα. Δεν είναι δυνατή η ανακατασκευή τους. Στον αντίποδα τα γερμανικά έχουν αποδειχθεί επιτυχημένα οχήματα», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση τόνισε ότι είναι άδικη η κριτική της.

«Αδικεί την προσπάθεια του ΥΠΕΘΑ για θωράκιση των ΕΔ να μας λέτε ότι πάμε να απογυμνώσουμε τα νησιά και άμυνα μας. Αν είναι δυνατόν. Αυτή την εικόνα σας δίνουν οι ενέργειές μας. Θα διώξουμε μερικές δεκάδες τεθωρακισμένα και ξαφνικά θα είναι γυμνά νησιά αυτό λένε κάποιοι ακόμα και αν τα αντικαταστήσουμε με πιο σύγχρονα.

Ο κόσμος όπως τον ξέραμε έχει αλλάξει δραματικά. Πρέπει να τρέξουμε με αυτές τις αλλαγές. Ο κόσμος έχει γίνει ασταθής αβέβαιος και επικίνδυνος. Δεν μπορούμε να τηρήσουμε βολική και ανώδυνη πολιτική αποστάσεων. Δεν μπορούμε να μην μπλέξουμε στον καυγά. Όταν έχει πάρει φωτιά το βουνό δε μπορούμε να λέμε να σώσουμε το σπίτι μας».

Μάλιστα η ανεξήγητη απόφαση του Νίκου Παναγιωτόπουλου να μην αποκαλύψει τη λίστα των πυρομαχικών που εστάλησαν στην Ουκρανία, σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση!

Ο Γιώργος Τσίπρας από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση για ανοιχτή συνεδρίαση για όσο διάστημα χρειάζεται προκειμένου να δώσει ο υπουργός τη “λίστα”.

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτόπουλος επέμεινε ότι:

«πρόκειται για απόρρητες πληροφορίες οι οποίες μπορούν να τεθούν στη διάθεση τους σε συνάντηση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Το επιχείρημα να έρθετε στο γραφείο δεν είναι κοινοβουλευτική διαδικασία… Τα στοιχεία τα ξέρει η ουκρανική πρεσβεία, τα ξέρει η Γερμανία, οι ΗΠΑ, δεν ξέρω αν τα ξέρει κι η Τουρκία και η Ρωσία… όλοι τα ξέρουν λεπτομερέστατα», σχολίασε ο Θοδωρής Δρίτσας.

«Δεν σας ενδιαφέρουν οι εξελίξεις στο μέτωπο σας ενδιαφέρει πόσα κιβώτια στείλαμε…», αντέτεινε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Γερμανία επανέλαβε ότι δεν έχει κλείσει ακόμα, καθώς δεν έχουν συμφωνηθεί τεχνικοί όροι, όπως ο αριθμός των τεθωρακισμένων που θα παραχωρηθούν που θα πρέπει να είναι ίδιος με αυτά που θα τα αντικαταστήσουν.

Επίσης, να είναι απολύτως έτοιμα επιχειρησιακά και να υπάρξει χρονισμός, καθώς η Ελλάδα ζητά να μην υπάρξει ούτε μία ώρα κενού. Ακόμη, ανέφερε πως θα πρέπει να προηγηθεί εκπαίδευση προσωπικού και επίλυση ζητημάτων για τη συντήρηση, καθώς -όπως είπε- «δεν θα πάρουμε γουρούνι στο σακί», ενώ μαζί με την απόκτηση οχημάτων πρέπει να υπάρξει και πρόβλεψη για πυρομαχικά και να υπάρξει απευθείας ανταλλαγή χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί