• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κάποιοι ΔΕΝ χωνεύουν πως ο Ελληνισμός δεν υποχωρεί – Ευρωπαίος επιτίθεται στην Κύπρο

Κάποιοι ΔΕΝ χωνεύουν πως ο Ελληνισμός δεν υποχωρεί – Ευρωπαίος επιτίθεται στην Κύπρο

Εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν πολλοί που δε θα ήθελαν να δικαιωθούν τα ελληνικά και κυπριακά δίκαια και αντίθετα να επιτελεστεί ακρωτηριασμός Ελλάδας και Κύπρου, αρκεί να μη θιγεί η Τουρκία.

Ο Carl Bildt είναι ο Co-Chairman του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων και είχε απασχολήσει στο παρελθόν το διεθνές γίγνεσθαι όταν αποκαλύφθηκε ότι έστηνε δουλειές με εταιρείες οι οποίες ανήκαν στο Μετοχικό Ταμείο του Τουρκικού Στρατού πριν πάρει τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας.

Ο συγκεκριμένος, ανέβασε το παρακάτω tweet το οποίο αφορά της στάση της Κύπρου για τη Λευκορωσία.

” Είμαι πολύ σοβαρός(εκνευρισμένος) απέναντι στην Κύπρο η οποία χρησιμοποιεί εκβιασμό και μπλοκάρει τις κυρώσεις κατά Λευκορώσων . Είμαι σίγουρος ότι (η στάση της αυτή) θα μείνει στη μνήμη επί μακρόν και θα υποστεί ( η Κύπρος) τις συνέπειες.

Ο γνωστός για τα φιλότουρκα αισθήματά του και σταθερός υποστηρικτής των τουρκικών θέσεων κατά τω δικαίων της Ελλάδας και της Κύπρου, έχει το θράσος να απειλεί την Κύπρο με  “συνέπειες” λόγο του βέτο της Κύπρου στις κυρώσεις της Λευκορωσίας. η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή απάντησε στον φιλότουρκο όπως του άρμοζε

Το παραπάνω είναι ενδεικτικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και η Κύπρος εντός της Ένωσης από όσους είναι φιλότουρκοι ή εξυπηρετούν τα συμφέροντα των φιλότουρκων χωρών τους. Αν μερικοί στην Ένωση πιστεύουν ότι διαβάλλεται η ενότητά της λόγο του Κυπριακού βέτου αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα με το να υποστηρίζουν την Τουρκία, τότε πλανώνται πλάνην οικτράν. Αν και κανονικά η Ελλάδα έπρεπε να ασκεί το βέτο για τη Λευκορωσία με την Κύπρο να στηρίζει, η Κύπρος στέκεται στο ύψος των περιστάσεων και επιδιώκει τη σύμπλευση της Ευρώπης πάση θυσία αφού ο ελληνισμός απειλείται και το να σωπαίνει κανείς όταν η Ελλάδα αδικείται, είναι πράξη αισχρή. Πόσο μάλλον όταν τις αδικίες τις προκαλούν οι κατ’ ευφημισμόν φίλοι του ελληνισμού.

Η Ένωση θα έπρεπε μετά από αυτό να παύσει από τα καθήκοντά του το συγκεκριμένο κύριο για να αποκατασταθεί η τάξη.