ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ από την ΝΔ! Παραμένει ο νόμος του 2019 που επιτρέπει στους Τούρκους ψαράδες να μπαίνουν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ στα ελληνικά χωρικά ύδατα

Μπαίνουν βολτάρουν οι Τούρκοι και σημαδεύουν Έλληνες ψαράδες στο κεφάλι

Καμία ουσιαστική αντίδραση μετά τα πρόσφατα περιστατικά με τους Τούρκους ψαράδες στο Αιγαίο, οι οποίοι σημάδευαν στο κεφάλι, Έλληνες μένοντας ατιμώρητοι με βάση νόμο που έχει ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν αλλάζει η ΝΔ.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάσετε στο el.gr, με αλλαγή στον Ποινικό Κώδικα, επί ΣΥΡΙΖΑ το 2019, οι Τούρκοι ψαράδες μπαίνουν ανενόχλητοι στα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς η κίνηση αυτή να αποτελεί ποινικό αδίκημα (ΕΔΩ).

Το περιστατικό κλήθηκε να σχολιάσει στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος δεν έκανε καμία αναφορά για κατάργηση του νόμου από την τωρινή κυβέρνηση!

Ο κ. Πλακιωτάκης αρκέστηκε να πει πως για τα περιστατικά αυτά η Ελλάδα, μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία οφείλει να επιβάλει κυρώσεις. Επιπροσθέτως, «η χώρα μας έχει προβεί και σε διάβημα, διότι θέλουμε να γίνει γνωστό το τι ακριβώς επιχειρεί να κάνει η Τουρκία στο Αιγαίο».

Υπενθυμίζεται πως με τις αλλαγές, που έγιναν στον Ποινικό Κώδικα επί ΣΥΡΙΖΑ, «η διενέργεια αλιείας από σκάφη σημαία Τουρκίας εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων δεν αποτελεί πλέον ποινικό αδίκημα»!

Αυτό έγινε γνωστό από το αρμόδιο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην Βουλή αναφορικά με τις δικαιολογημένες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις για τις μαζικές παραβιάσεις και τον ύποπτο ρόλο των τουρκικών σκαφών επισυνάπτοντας σχετικό έγγραφο του αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, που υπογράφει ο αρχηγός του ΛΣ, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης.

Χάρη σε αυτό τον νόμο, τα τουρκικά σκάφη εκτελώντας συντονισμένες διελεύσεις εντός των ελληνικών υδάτων σε όλο το μήκος και πλάτος του Αιγαίου από τη Σαμοθράκη έως την Μύκονο, την Σύρο και τα Κύθηρα επιχειρούν να «γκριζάρουν» ολόκληρες περιοχές αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία σε αυτές.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί