Ταξίδεψαν δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία

Απέχουν δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα από την Ελλάδα και ταξίδεψαν έντεκα ώρες(!) αεροπορικώς, για να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Η αφορμή ήταν, η πρόσκληση που δέχτηκαν από τον Δήμο Δράμας, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της βουλγαρικής κατοχής. Πρόκειται για τα τριάντα πέντε μέλη του θιάσου «Ολόνγχο» από τη Δημοκρατία της Γιακουτίας στο βόρειο τμήμα της αχανούς Σιβηρίας! Ίσως την πιο αραιοκατοικημένη και πιο ψυχρή περιοχή του κόσμου, με ένα παρθένο φυσικό περιβάλλον.

Σ’ αυτή την «εσχατιά» του κόσμου, ωστόσο, ο λαός της Γιακουτίας πιστεύει στην Ορθοδοξία και λατρεύει τον ελληνικό πολιτισμό! «Από μικρή ηλικία μαθαίνουμε στο σχολείο για τον ελληνικό πολιτισμό. Γνωρίζουμε τι πρόσφερε η αρχαία Ελλάδα στον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι που βρισκόμαστε εδώ, έπειτα από ταξίδι έντεκα ωρών με το αεροπλάνο μέχρι τη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο επικεφαλής του θιάσου και πρώην υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος της Δημοκρατίας της Γιακουτίας, Αντρέι Μπορίσοφ, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 στη δημοτική βιβλιοθήκη Καβάλας.

Στις 7:30 το απόγευμα της Τρίτης 2 Οκτωβρίου 2018, το θέατρο «Ολόνγχο», που είναι διάσημο στην πατρίδα του και στο εξωτερικό, θα δώσει μία παράσταση στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Οι εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης πήραν μία μικρή γεύση του πρωτόγνωρου θεάματος, που θα έχουν την σπάνια ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Καβαλιώτες. «Ήρθαμε στην Ελλάδα, για να δείξουμε στους έλληνες την πολιτιστική μας παράδοση. Το θέαμα που θα δείτε, είναι σίγουρα πολύ διαφορετικό από τα συνηθισμένα», πρόσθεσε ο Α. Μπορίσοφ, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κοινή (ορθόδοξη) πίστη των δύο λαών και στα ελληνικά ονόματα που χρησιμοποιούν οι πολίτες της Γιακουτίας.

Την αποστολή από τη Δημοκρατία της Σιβηρίας καλωσόρισε η αντιδήμαρχος του Δήμου Καβάλας, Μαρία Φραντζεσκάκη, η οποία δήλωσε: «Είναι χαρά και τιμή, να φιλοξενούμε στην Καβάλα τη σημαντική αυτή θεατρική ομάδα, η οποία θα δώσει μία ξεχωριστή παράσταση στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Είναι συγκινητικό να υπάρχουν ορθόδοξοι στην άκρη της γης, που αγαπούν τους έλληνες». Το ταξίδι του θιάσου «Ολόνγχο» στην Ελλάδα στηρίζει το κράτος της Γιακουτίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 125 ετών, από τη γέννηση του εθνικού συγγραφέα της χώρας.

  • 82
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...