• Αρχική
  • Άρθρα
  • Συγκίνηση: Το el, στο μέρος που «κρατάνε» την Ιστορία μας, σκλαβωμένη (Αποκλειστικές ΦΩΤΟ)

Συγκίνηση: Το el, στο μέρος που «κρατάνε» την Ιστορία μας, σκλαβωμένη (Αποκλειστικές ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φαρμάκης

Κάποιοι κάνανε κτήμα τους την Ιστορία μας και τον πολιτισμό μας. Πήρανε την δόξα μας και εμείς δεν κάνουμε τίποτα. Χτίσανε μια ολόκληρη «πολιτιστική αυτοκρατορία», πάνω στις δικές μας ιδέες. Πάνω στον κόπο των προγόνων μας.

Δυστυχώς, δεν στάθηκε δυνατό να πάρουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν. Το πρόβλημα δεν είναι ότι μας πήραν μόνο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ίσως, είναι ότι δεν έχουμε πυγμή. Ότι δεν κάνουμε τα πάντα, για να προστατέψουμε την κληρονομιά μας. Την Ιστορία μας.

Το el, βρέθηκε στο Βρετανικό Μουσείο. Αρκεί να δείτε την παρακάτω φωτογραφία.

Αυτή είναι η «μπροστινή» πλευρά του «Βρετανικού Μουσείου»:


Δείτε και τις άλλες εικόνες, που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε:

Σίγουρα, σας θυμίζουν πολλά οι παραπάνω εικόνες!

Η συγκίνηση είναι μεγάλη. Πήραν την Ιστορία μας, πήραν κάποια αγάλματα, έφτιαξαν (και) αντίγραφα και έχτισαν Μουσεία, στα οποία μάλιστα, μπορεί κανείς να μπει ΔΩΡΕΑΝ παρακαλώ. Εμείς στην χώρα που όλα δημιουργήθηκαν, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.

Δεν θα σχολιάσουμε το χρηματικό σκέλος της υπόθεσης, ούτε καταδικάζουμε το γεγονός ότι ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε για να δούμε την Ιστορία μας στην ΕΛΛΑΔΑ, ενώ οι ΑΓΓΛΟΙ βλέπουν την ελληνική Ιστορία ΔΩΡΕΑΝ στην χώρα τους αλλά κάτι δεν ταιριάζει «εδώ πέρα».

Πως μπορεί να αντέξει κανείς, όταν βλέπει τα αρχαία μας αγάλματα σε ξένο μέρος;

Η Ελλάδα δεν έχει Μουσεία; Έχει και μάλιστα πολύ καλύτερα.

Για να μην υπάρξει κάποια παρανόηση, θα πρέπει να γίνει μια πολύ σημαντική διευκρίνιση:

Οι Άγγλοι στην προκειμένη περίπτωση, έκαναν ότι έκαναν αλλά τουλάχιστον αναφέρουν ότι τα ελληνικά αγάλματα, είναι….ελληνικά.

Εμείς οι Έλληνες, για ποιο λόγο δεν διεκδικούμε την Ιστορία μας;

Πηγή φωτογραφιών: El.gr

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.