Ο εξισλαμισμός της Μικράς Ασίας συνεχίζεται εδώ και 100 χρόνια!

Το πνεύμα και η πολιτική του Ταλάτ Πασά για εκτουρκισμό και εξισλαμισμό της Μικράς Ασίας συνεχίζεται εδώ και εκατό χρόνια.

Μετά την εξόντωση των Ελλήνων , των Αρμενίων και των Εβραίων , το “ευγενές” άθλημα συνεχίζεται εναντίον των Κούρδων και των Αλεβήδων.

Οι Αλεβήδες είναι Τούρκοι πολίτες με διαφορετικό θρήσκευμα από τους Σουνίτες. Επειδή δογματικά προσεγγίζουν προς το Σιιτικό Ισλάμ θεωρούνται “εχθροί” της Τουρκίας.

Για την Άγκυρα όποιος δεν είναι Τούρκος και Σουνίτης Μουσουλμάνος δεν είναι ευπρόσδεκτος στην χώρα. Για αυτό το λόγο οι αλλόθρησκοι και οι αλλογενείς πρέπει να εξοντώνονται, να εκτοπίζονται και να εκδιώκονται. Δεν αρκεί όμως αυτό, πρέπει να καταπατείται, να λεηλατείται και η περιουσία τους. Όπως κατήγγειλε ο βουλευτής του HDP, Τουνα Τσελίκ , στην Εθνοσυνέλευση , κατά τη συζήτηση του

Προϋπολογισμού του υπουργείου πολιτισμού , το κράτος σφετερίστηκε με παράνομους τρόπους 1950 ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή του Μάρντιν, από τα οποία τα 1200 ανήκαν σε Έλληνες, 600 σε Αρμένιους και τα υπόλοιπα σε Σύριους .

Η Τουρκία είναι η χώρα που καταδικάστηκε περισσότερο από όλες για τον σφετερισμό περιουσιών από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Παρ’ όλα αυτά συνεχίζει να λεηλατεί ατομικές και κοινοτικές περιουσίες.

Πρόσφατα το ίδιο Δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με την οποία επιβάλει την αναγνώριση των δικαιωμάτων των Αλεβήδων, την αναγνώριση των Τζεμ Εβλερί, σαν ιερούς ναούς τους.

Οι άνθρωποι αυτοί που αριθμούν 15-20 εκατομ. πολίτες δεν προσλαμβάνονται στο δημόσιο, στον Στρατό και δεν γίνονται νομάρχες ή δήμαρχοι.

Παρόλες αυτές τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Άγκυρα αγνοεί τις δικαστικές αποφάσεις, κόπτεται ,όμως ,υπέρ της προστασίας των μειονοτικών δικαιωμάτων άλλων χωρών.

Από militaire.gr

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...