“Νομιμότατοι Άγγλοι”: Η απόφαση για τα γλυπτά

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα έστω και με δανεισμό.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του βρετανικού Μουσείου, τα ελληνικά γλυπτά εδώ και δύο αιώνες είναι…βρετανικά. Ξεχνάνε οι Άγγλοι ότι ο Έλγιν έκανε συμφωνία με τους Τούρκους για να πάρουν τα γλυπτά. Οι Έλληνες δεν είχαν λόγο!

Τι δήλωσε η εκπρόσωπος του βρετανικού μουσείου:

«Προϋπόθεση να μπούμε σε οποιαδήποτε συζήτηση περί δανεισμού των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι να αναγνωρίσετε ότι νόμιμος ιδιοκτήτης τους είναι η Βρετανία και όχι η Ελλάδα».

Σχόλιο: Να αναγνωρίσει η Ελλάδα ότι τα γλυπτά είναι ιδιοκτησία των Άγγλων; Τι μπορεί να σχολιάσει κανείς. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια. όλος ο πλανήτης ξέρει ότι τα γλυπτά είναι ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Οι άνθρωποι στους ολυμπιακούς αγώνες που έκαναν, έδειξαν τον Λόρδο Βόλντεμορτ από το Χάρι Πότερ ως κομμάτι της ιστορίας τους. Δεν θα σχολιάσουμε κάτι παραπάνω.

Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να απαντήσει δυναμικά. Να σημειωθεί ότι η επιτροπή του βρετανικού μουσείου, είναι ανεξάρτητη και δεν επηρεάζεται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Αν δεν «δώσει» το ΟΚ για δανεισμό των γλυπτών, δεν μπορούν να κινηθούν οι διαδικασίες. Κάθε Έλληνας νιώθει την ανάγκη να φωνάξει ότι τον αδικούν.

Τα σχόλια αλλά και τα συμπεράσματα δικά σας!

Photo:pexels