• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μουσείο για την επιχείρηση «Νίκη» εγκαινίασε ο Π. Καμμένος

Μουσείο για την επιχείρηση «Νίκη» εγκαινίασε ο Π. Καμμένος

O Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, βρίσκεται από σήμερα στην Κύπρο,

ής εισβολής. Ο κ. Καμμένος, μαζί με τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Σάββα Αγγελίδη, εγκαινίασαν το μεσημέρι το μουσείο που δημιουργήθηκε για την επιχείρηση «Νίκη» στο στρατόπεδο «ΣΤΕΛΙΟΥ ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗ».

«Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στην τιμητική παρουσία, μετά από 44 ολόκληρα χρόνια, των επιζώντων ηρώων, υπό τις ευλογίες εκείνων που έπεσαν -και επί 44 χρόνια δεν δικαιώθηκαν- στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου, τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του έθνους. Είμαστε υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουμε εσάς που επιζήσατε αλλά και τη μνήμη εκείνων που έπεσαν» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στον χαιρετισμό του ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος στάθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που γίνονται τόσο από την ελληνική κυβέρνηση, όσο και από την κυπριακή για την αποκάλυψη της αλήθειας σχετικά με τα γεγονότα εκείνης της περιόδου. «Οφείλουμε, στη μνήμη εκείνων που έπεσαν, αλλά και εκείνων που σήμερα βρίσκονται εδώ, να αποκαλύψουμε όλη την αλήθεια. Ίσως η αλήθεια είναι σκληρή για κάποιους. Αλλά δεν μπορεί στο όνομά του να μην αποκαλυφθούν κάποιες πτυχές κάποιων που δεν ακολούθησαν τον όρκο τους, να αφήνουμε την ιστορία του ελληνικού έθνους κάτω από μια σκιά. Στο πλαίσιο αυτό, σε στενή συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία, στα 3,5 αυτά χρόνια, μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού, κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να αποκαταστήσουμε αυτήν την αλήθεια και να ζητήσουμε ένα μεγάλο “συγγνώμη” σε εκείνους που αδίκησε το έθνος επί 44 ολόκληρα χρόνια».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, επιζώντες που είχαν πάρει μέρος στην επιχείρηση «Νίκη» καθώς και συγγενείς των πεσόντων.