Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Μάχης Κρήτης στο Ηράκλειο

Με επιμνημόσυνη δέηση,

και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Μάχης Κρήτης στο Ηράκλειο, τιμήθηκε σήμερα από τις αρχές του τόπου η 77η επέτειος της «Μάχης της Κρήτης».

Μετά την επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγ. Μηνά πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο και τελετή κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο της «Μάχης Κρήτης» από τον πρόξενο της Μεγάλης Βρετανίας, τους βουλευτές του Ηρακλείου, τον περιφερειάρχη Κρήτης, τον δήμαρχο Ηρακλείου, εκπρόσωπους των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, κομμάτων, φορέων αποστράτων και αντιστασιακών οργανώσεων.

«Ελάχιστο φόρος τιμής για όλους τους αγωνιστές τις αγωνίστριες που πολέμησαν για αρχές, για αξίες, για ιδανικά, για την Ελευθερία» χαρακτήρισε το μνημόσυνο ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης. «Ας αποτελέσει ένα διαχρονικό «φάρο» για τις νεότερες γενιές, να είμαστε ενωμένοι, να αγωνιζόμαστε για τις αρχές αυτές για τις αξίες που πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας» συμπλήρωσε.

Συγκίνηση προκάλεσε στους παραβρισκόμενους η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ηρακλείου, αλλά και τον αιωνόβιο επιζώντα τραυματία αγωνιστή της Μάχης της Κρήτης, Γεώργιο Παλαιάκη.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu