Η Ελλάδα θα εντείνει την εκστρατεία της για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από την Βρετανία
και αναμένει να κερδίσει μεγαλύτερη στήριξη από Ευρωπαίους εταίρους της καθώς εξασθενεί η βρετανική επιρροή, ελέω Brexit, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή της στο Reuters η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.
Η Ελληνίδα υπουργός τόνισε πως πιστεύει ότι οι συνθήκες είναι ώριμες αυτή τη στιγμή για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
«Είναι η νοοτροπία που έχει αλλάξει, το γεγονός ότι η Βρετανία έχει αποστασιοποιηθεί από την ευρωπαϊκή οικογένεια, και συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση. Πιστεύω ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για την μόνιμη επιστροφή τους», ανέφερε.
Μιλώντας σήμερα σε μια εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου παρουσιάστηκε η έκδοση των Πρακτικών της Διεθνούς Ημερίδας με θέμα «Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα», η Λίνα Μενδώνη επισήμανε πως «καθώς η Βρετανία αποστασιοποιείται από την Ευρώπη και τις ιδέες που πρεσβεύει, η Ελλάδα, ξεπερνώντας την πρόσφατη κρίση, θα έχει την ευκαιρία τα επόμενα χρόνια να προσελκύσει την προσοχή και το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινής γνώμης».
Η υπουργός Πολιτισμού συμπλήρωσε πως η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, κατηγορώντας τον λόρδο Έλγιν ότι δεν ήταν τίποτε περισσότερο παρά ένας κλέφτης.
«Με κίνητρο το οικονομικό κέρδος, τη δημοσιότητα και την αυτοπροβολή, ο Έλγιν πήρε παράνομα και ανάρμοστα μέτρα για να αποσπάσει από την Ελλάδα τα Γλυπτά του Παρθενώνα καθώς και μια πληθώρα άλλων αρχαιοτήτων σε μια κατάφωρη ενέργεια σειράς κλοπών».
photo:pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Μητσοτάκης θα μιλήσει αύριο στη Βουλή για την επιστολική ψήφο
- Η Βρετανία αποστέλλει πολεμικό πλοίο στην Κύπρο
- Χαλκιδική: Εντοπίστηκε οβίδα σε οικόπεδο στην Καλλικράτεια – Εξουδετερώθηκε από τον στρατό
- Ιρανός στρατηγός προειδοποιεί πως θα χτυπηθούν όλα τα οικονομικά κέντρα της Μέσης Ανατολής
- «Το Ιράν δεν είναι Βενεζουέλα» – Αγωνία σε σχέση με πιθανή απρόβλεπτη αντίδραση της Τεχεράνης
- Ξεκίνησε και διακόπηκε η δίκη των στελεχών της Αρχής Διαφάνειας που έλεγξαν τη σύμβαση 717 για τον σιδηρόδρομο
- Σαουδική Αραβία: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί για επικείμενη επίθεση στην ανατολική πόλη Νταχράν
- Μέση Ανατολή: Περιορισμένος αριθμός πτήσεων, σε εξέλιξη επιχειρήσεις εκκένωσης
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα συνεχίσει να «βομβαρδίζει με σφοδρότητα το Ιράν»
- Μέση Ανατολή: Ο πόλεμος εκεί ενδέχεται να καθυστερήσει την αποστολή αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία









