• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Γιατί ΔΕΝ είναι «όλοι ίδιοι»: Τι έγινε σαν σήμερα; Διαδώστε την αλήθεια- Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ που θέλουν να ξεχάσουμε

Γιατί ΔΕΝ είναι «όλοι ίδιοι»: Τι έγινε σαν σήμερα; Διαδώστε την αλήθεια- Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ που θέλουν να ξεχάσουμε

Εν όψει των σημαντικότερων εκλογών για τη χώρα μας, πολλοί εμμένουν στο ότι όλοι οι πολιτικοί είναι το ίδιο.
του Νεκτάριου Αρχοντίου

Αυτή τους η λανθασμένη πεποίθηση, οδηγεί είτε στην επιλογή της αποχής από τις κάλπες, είτε στην επιλογή κάποιου μικρού κόμματος, που όπως πιστεύουν βρίσκεται εκτός διαφθοράς και τους εκφράζει η θέσεις του.

Σας έχουμε γράψει πολλές φορές σε άρθρα μας στο El.gr, για το πως η στήριξη στα μικρά δεξιά αποκόμματα, που όσο πλησιάζουμε στις εκλογές ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια (γιατί άραγε;), συμφέρει την αριστερά, συγκεκριμένα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί αυτό;

Διότι, όποιος ψηφίζει κάποιο μικρό δήθεν δεξιό κόμμα «κόβει» ψήφους από το μεγάλο δεξιό κόμμα, που αυτή τη στιγμή είναι η ΝΔ.

Αν οι Έλληνες πατριώτες δεν στηρίξουν το μεγάλο δεξιό κόμμα (με τα στραβά του και τα καλά του), τότε, ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ίδιο συμβαίνει και με την αποχή. Επομένως, στην ουσία δεν υπάρχει κάποιος που δεν συμμετέχει στις εκλογές. Όσοι νομίζουν πως δεν συμμετέχουν, επειδή απέχουν από τις κάλπες, να ξέρουν πως αν ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι συνυπεύθυνοι με αυτούς που έριξαν ΣΥΡΙΖΑ και μικρά κόμματα.

Το «μεγάλο» επιχείρημα της πλειοψηφίας είναι πως: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο πράγμα, πως μπορείς να προτιμάς τη ΝΔ; Όλοι είναι το ίδιο».

Τα πράγματα δεν είναι έτσι. Κατά καιρούς σας έχουμε γράψει πολλά επί του θέματος, ωστόσο στο άρθρο αυτό θα παραθέσω μόνο ένα γεγονός που αποδεικνύει την αλήθεια.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2014, 2,5 χρόνια μετά την ανάδειξή του στην πρωθυπουργία της Ελλάδας και αμέσως μετά την τρίτη και τελευταία αποτυχημένη ψηφοφορία στη Βουλή για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου, στις οποίες η ΝΔ ήρθε δεύτερη. (ΣΥΡΙΖΑ με 36,34%, ΝΔ με 27,81%).

Η πλειοψηφία των Ελλήνων, επέλεξε πρώτη φορά αριστερά, πιστεύοντας τα μεγάλα λόγια του Α.Τσίπρα, για σκίσιμο των μνημονίων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, νταούλια κτλ. Δεν τους άρεσε ο «κακός» Σαμαράς. Μάλιστα στήριξαν την «Πρώτη φορά αριστερά» τρεις φορές: Στις εκλογές, στο δημοψήφισμα, και στις τελευταίες εκλογές!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Η οικονομία πήγε στα τάρταρα, η παράνομη μετανάστευση χτύπησε «κόκκινο» και το «κερασάκι» στην κομμουνιστική τούρτα, ξεπουλήθηκε το όνομα της Μακεδονίας μας, μαζί με εθνότητα και γλώσσα.

ΥΠΑΙΤΙΟΙ: Όσοι δεν στήριξαν τη ΝΔ και έριξαν ΣΥΡΙΖΑ, μικρά κόμματα και φυσικά εκείνοι που δεν πήγαν στις κάλπες.

Και έρχεται το «αφοπλιστικό» επιχείρημα: «Γιατί, οι άλλοι ήταν καλύτεροι;»

Αντί απάντησης μια μικρή ιστορική αναδρομή:

Είμαστε στο έτος 2008. Ο Κώστας Καραμανλής βρίσκεται αντιμέτωπος με αρκετά ανοιχτά μέτωπα στο εσωτερικό εκείνη την περίοδο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τ.Μπους, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την εξουσία, τον Νοέμβριο του 2004, είχε αιφνιδιάσει τη – σχετικά νέα – κυβέρνηση Καραμανλή, αναγνωρίζοντας τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία», κάνοντας σαφέστατες τις προθέσεις του.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε πάρει την απόφαση ότι δεν θα μπορούσε να συναινέσει σε αυτό που οι Αμερικανοί ζητούσαν πιεστικά και σε κάθε ευκαιρία: την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ χωρίς προηγουμένως να έχουν επιλυθεί οι διαφορές που τα χώριζαν με την Ελλάδα.

Στις αρχές του 2008, η Ντόρα Μπακογιάννη μεταφέρει στον Κώστα Καραμανλή την πρόθεση των Αμερικανών για ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, μαζί με την Κροατία και την Αλβανία.

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι ήταν η κατάλληλη συγκυρία, κατά την Ουάσιγκτον. Η Αθήνα όμως διαμηνύει προς όλους τους συμμάχους ότι δεν προτίθεται να συναινέσει εάν προηγουμένως δεν επιλυθούν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τις δύο χώρες, με κεντρικότερα εκείνα του αλυτρωτισμού και του ονόματος. Οι πιέσεις ωστόσο γίνονται μέρα με τη μέρα εντονότερες.

Η επικεφαλής του State Department καθιστά σαφές ότι τα Σκόπια πρέπει να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ με την ονομασία FYROM, καθώς «αυτή είναι η επιθυμία των ΗΠΑ». Η Ντόρα Μπακογιάννη αντιδρά αμέσως και στον ίδιο τόνο απαντά ότι «αυτό δεν μπορεί να γίνει εάν δεν λυθούν προηγουμένως τα θέματα που χωρίζουν τις δύο χώρες». «Αυτό δεν μπορεί να περάσει» συνεχίζει η ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών. Αναλύει εν τάχει τους λόγους των ελληνικών επιφυλάξεων, αλλά σύντομα η επικοινωνία καταλήγει σε αδιέξοδο.

Βρισκόμαστε μόλις δυο ημέρες πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για το Βουκουρέστι.

Φτάνει στο Μέγαρο Μαξίμου μια φωτογραφία του σκοπιανού πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι να καταθέτει στεφάνι σε μνημείο στα Σκόπια που πάνω του είναι χαραγμένος ο χάρτης της χώρας του, που φτάνει μέχρι το… Αιγαίο. Η Ελληνική κυβέρνηση αντιδρά. Η φωτογραφία αυτή μετατρέπεται σε καταχώριση σε μεγάλης κυκλοφορίας αμερικανικές εφημερίδες («Wall Street Journal», «Financial Times» κ.ά.) με τον τίτλο «Να γιατί τα Σκόπια δεν πρέπει να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ».

Οι Αμερικανοί πιστεύουν, πως η Ελλάδα μπλοφάρει. Κανείς δεν περιμένει πως η Ελληνική κυβέρνηση θα φέρει αντίδραση, σε κάτι που ήθελε ο «πλανητάρχης».

Στις 2 Απριλίου ο Κώστας Καραμανλής με την Ελληνική αποστολή φτάνει στο Βουκουρέστι. Η αντιπροσωπεία των Σκοπίων είχε επίσης φτάσει και στα πρόσωπά τους ήταν ζωγραφισμένη η βεβαιότητα ότι στο τέλος της Συνόδου η μικρή τους χώρα θα ήταν επίσημα μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, καθώς διέθεταν την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Ο Τζορτζ Μπους με την αλαζονεία του πλανητάρχη καλωσορίζει τα τρία νέα μέλη στη Συμμαχία. Περιττό να αναφερθεί ότι ονομάζει τα Σκόπια «Μακεδονία».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός παρεμβαίνει: «Αυτό δεν θα συμβεί – επ’ ουδενί λόγο…» επισημαίνει και εξηγεί ότι τα Σκόπια «δεν πληρούν το κριτήριο της καλής γειτονίας». Παραπέμπει στους φακέλους που είχε ήδη διανείμει η ελληνική αντιπροσωπεία προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά οι ξένοι ηγέτες για το ότι δεν πρόκειται για ένα… καπρίτσιο της χώρας μας, αλλά για μια ουσιαστική διαφορά. Η Γαλλία, παίρνει το μέρος της χώρας μας.

«Με Βέτο της Ελλάδος, η FYROM δε μπαίνει στο ΝΑΤΟ» είπε ο Κώστας Καραμανλής.

Στις έξι το πρωί, την επόμενη μέρα (μέρα της Συνόδου Κορυφής), η πόρτα του δωματίου της Ντόρας Μπακογιάννη στο ξενοδοχείο όπου διέμενε χτυπά. Ηταν ο σύμβουλός της πρέσβης επί τιμή Γιώργος Σαββαΐδης. «Ξέρετε, εδώ και 50 χρόνια από την ίδρυση του ΝΑΤΟ δεν έχει βάλει κανείς βέτο» της είπε ανήσυχος. «Μην ανησυχείς, η Ελλάδα δεν θα είναι μόνη σε αυτό τον αγώνα» του απάντησε.

Σε λίγες ώρες η Σύνοδος ξεκίνησε και το θέμα της εισόδου των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ δεν ετέθη ποτέ, καθώς το βέτο είχε τεθεί ουσιαστικά την προηγούμενη μέρα. Με το τέλος των εργασιών η ελληνική αποστολή ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα.

Ολα τα μέλη επιβιβάζονται στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος και τελευταίος μπαίνει ο Κώστας Καραμανλής. Βλέπει τη χαλαρή διάθεση των συνεργατών του και τα χαμόγελα για την έκβαση της Συνόδου.

«Γιατί πανηγυρίζετε; Δεν έχετε καταλάβει ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα;» τους ρώτησε.

Πληροφορίες από το Ιn.gr

Δέκα χρόνια αργότερα, με πρώτη φορά αριστερά, δώσαμε εθνότητα, γλώσσα και όνομα. Ούτε ο Καραμανλής, ούτε ο Σαμαράς είχε δεχθεί να δώσει όσα έδωσε ο Τσίπρας και ο Κοτζιάς μαζί με τον Καμμένο.

Επομένως κανείς δεν μπορεί να λέει πως όλοι είναι το ίδιο. Τον διαψεύδουν τα ίδια τα γεγονότα.

Το «κακό» από το «χειρότερο» απέχει πάρα πολύ. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως επί Καραμανλή ήμασταν πολύ καλύτερα σε σχέση με σήμερα. Όπως και κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι με Σαμαρά ήμασταν καλύτερα σε σχέση με την πρώτη φορά αριστερά.

Επομένως, καταλαβαίνουμε, το ότι η καραμέλα των περισσοτέρων «όλοι είναι το ίδιο», μόνο την καταστροφή της χώρας οφελεί.

Για να το κάνουμε ακόμη πιο ξεκάθαρο, εάν γίνουν οι εκλογές και κάποιος ρίξει ΧΑ επειδή τον εκφράζει, ή κάποιο άλλο κόμμα, και έρθουν έτσι τα πράγματα και βγεί ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ και ξεπουλήσει κάποιο άλλο κομμάτι της Ελλάδος, όπως έκανε με τη Μακεδονία, ο συγκεκριμένος θα είναι συνυπεύθυνος στο ξεπούλημα αυτό.

Και όσα συλλαλητήρια και πορείες και να κάνει για να διαμαρτυρηθεί, ο ίδιος θα έχει συντελέσει να πραγματοποιηθεί αυτό για το οποίο θα διαμαρτύρεται «μετά την απομάκρυνση του από το ταμείο»!

Αντί επιλόγου, δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

(φώτο: Eurokinissi)


  • 108
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...