Φιλί ζωής στην ελληνική γλώσσα από τον Καναδά (ΒΙΝΤΕΟ)

Ποιος να το φανταζόταν, ότι την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα όλο και περισσότεροι άνθρωποι κατακρεουργούν τα ελληνικά χρησιμοποιώντας greeklish στην καθημερινή επικοινωνία τους, στην άλλη άκρη του κόσμου, στον μακρινό, αλλά όχι απόμακρο Καναδά, υπάρχει μία πρωτοβουλία διάσωσης και διαφύλαξης της ελληνικής γλώσσας!

Οι Ελληνικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Σάιμον Φρέιζερ του Καναδά ξεκίνησαν το 1996, με την εγκαθίδρυση μίας σωτήριας έδρας Ελληνικών Σπουδών. Η φιλόδοξη αυτή προσπάθεια απογειώθηκε το 2011 με τη δωρεά ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με έδρα το Burnaby Mountain, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών- ΙΣΝ, αποτελεί πλέον το σημαντικότερο στη Βόρεια Αμερική και τα πρότζεκτ που έχει υλοποιήσει, αποτελούν ένα σωτήριο φιλί ζωής στην πολύπαθη – εντός και εκτός συνόρων- ελληνική γλώσσα. Rebooting the Greek Language Project Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ως στόχο την αναζωογόνηση και επανεκκίνηση της διδασκαλίας και εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στη διασπορά.

Με βασικά όπλα τη χρήση νέων τεχνολογιών, αλλά και πρωτοπόρων παιδαγωγικών μεθόδων, μία γλώσσα όπως τα ελληνικά, που φαντάζει… βουνό, τώρα μετατρέπεται σε ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και ταξίδι.

Υλοποιημένο μέσω της χρηματοδότησης ύψους 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων από το ΙδρυμαΣταύρος Νιάρχος, το πρόγραμμα εφαρμόζεται με εντυπωσιακά αποτελέσματα σε περισσότερα από 20 σχολεία σε ολόκληρη τη Βόρεια Αμερική. Δείτε το video με το teaser του Rebooting the Greek language:

ΠΗΓΗ: TheCaller.gr

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...