• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεν μπορούν να ξεριζώσουν την αλήθεια – Μια ΣΤΑΓΟΝΑ Ελλάδα εκεί που δεν το περιμένεις (vid)

Δεν μπορούν να ξεριζώσουν την αλήθεια – Μια ΣΤΑΓΟΝΑ Ελλάδα εκεί που δεν το περιμένεις (vid)

naos_porotogalia
Η ιστορία «φωτίζει» μέσα στο σκοτάδι…

Η Ευρώπη «μυρίζει» Ελλάδα. Δεν είναι μόνο η Ελληνική παρουσία σε Ιταλία, Ισπανία και νότια Γαλλία. Οι Έλληνες έχουν αφήσει ιστορική σφραγίδα και στην Πορτογαλία.

Η χώρα στην αρχαιότητα αναφερόταν ως Λουζιτανία και οι ελληνικές πηγές ανέφεραν τους κατοίκους ως Βακκαιούς, Καλλαικούς, Ουετονούς και Καρπετανούς. Επίσης οι κάτοικοι αναφέρονταν και ως Λουσιτανοί.

Η σημαντικότερη ελληνική πόλη που εδράζει στην εν λόγω χώρα δεν είναι άλλη από την Εβόρα, ανατολικά της Λισαβόνας.

Παρά την κατάκτησή της από την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία τον 2ο αι. π.Χ. συνέχισαν σε αυτήν να κατοικούν Έλληνες.

Άλλωστε δεν περνούν, μέχρι και σήμερα, καθόλου απαρατήρητα τα  πολυάριθμα κτήρια ελληνικής τεχνοτροπίας, ανάμεσα σε αυτά και πολλοί ναοί.

«Δημοφιλέστερος» είναι ο Ναός προς τιμήν της Αρτέμιδος, ο οποίος χτίστηκε τον 2ο – 3ο αι. π.Χ. Χαρακτηριστικοί είναι οι κίονες κορινθιακού ρυθμού.

Ναός Αρτέμιδος στην Εβόρα Πορτογαλίας

ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΥΤΑ ΩΣ ΡΩΜΑΪΚΑ! ΛΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ Η ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΠΡΙΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΡΩΜΑΪΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΉΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ.

Η επίσημη ιστορία μιλάει για άφιξη των Ελλήνων σε εκείνα τα μέρη τον 3ο αι. π.Χ.. Είναι όμως δυνατόν οι Έλληνες να είχαν φτάσει στην Ισπανία (ΕΔΩ) πριν από χιλιάδες χρόνια, σύμφωνα με ισχυρές ενδείξεις, και να μην εγκαταστάθηκαν και στην Πορτογαλία, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα;

Παντού Ελλάδα. Δεν μπορούν να ξεριζώσουν την αλήθεια: