• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεν μας «ξεφορτώνονται» εύκολα: Το ελληνικό «φιλότιμο» έγινε κεντρικό θέμα σε παγκόσμιο συνέδριο

Δεν μας «ξεφορτώνονται» εύκολα: Το ελληνικό «φιλότιμο» έγινε κεντρικό θέμα σε παγκόσμιο συνέδριο

Το «ελληνικό φιλότιμο» βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του Κυριάκου Χατζηστεφάνου της MetLife, ενώπιον 11.000 κορυφαίων επαγγελματιών από όλο τον κόσμο,

στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του παγκόσμιου οργανισμού Million Dollar RoundTable – The Premier Association of Financial Professionals®, που διοργανώθηκε στο Μαϊάμι των ΗΠΑ από τις 9 ως τις 16 Ιουνίου 2019.

Όπως διαβάζουμε στο asfalisinet.gr, ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του MDRT που η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε με ομιλητή στην κεντρική σκηνή – main platform – του συνεδρίου.

Στόχος της ομιλίας του κ. Χατζηστεφάνου, που παρουσιάστηκε στην ενότητα «Whole Person», ήταν να συνδεθεί το νόημα της μοναδικής στην ελληνική γλώσσα λέξης «φιλότιμο», με τις αξίες και τους ηθικούς κανόνες που διακρίνουν μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, αλλά και έναν επιτυχημένο ασφαλιστικό σύμβουλο.

Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Το Φιλότιμο είναι η ικανότητα να διαχωρίζεις το σωστό από το λάθος και η προθυμία σου να κάνεις ό,τι είναι σωστό. Φιλότιμο σημαίνει επίσης  Σεβασμός, Ειλικρίνεια, Ακεραιότητα, Δημιουργικότητα, Αξιοπρέπεια, Θάρρος, Πίστη.

Το Φιλότιμο αντιπροσωπεύει τη διασταύρωση μεταξύ προσωπικών και κοινωνικών αξιών και εκφράζεται με ειλικρίνεια, πρώτα στον εαυτό μας και τις αξίες μας και έπειτα στους γύρω μας. Το Φιλότιμο είναι η έμπνευσή μας, είναι το κίνητρό μας, ό,τι μας οδηγεί! Είναι ο καλός μας χαρακτήρας. Όλα τα καλά και ευγενή πράγματα που κάνουμε καθημερινά, τα καθοδηγητικά ήθη μας, το άστρο μας, οι αρετές μας ενάντια στα ελαττώματά μας.

Το Φιλότιμο είναι η προθυμία μας να κάνουμε πράγματα για τους ανθρώπους, χωρίς να περιμένουμε κάτι σε αντάλλαγμα. Είναι όταν, αντί να επιστρέφουμε στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα, χωρίς να μας ζητηθεί, αποφασίζουμε να επισκεφθούμε έναν πελάτη μας στο νοσοκομείο. Φιλότιμο είναι όταν επιστρέψουμε στην οικογένειά μας εκείνο το βράδυ να εξηγήσουμε στη γυναίκα μας και στα παιδιά μας ότι αργήσαμε επειδή έπρεπε να κάνουμε.. το σωστό! Και όλοι μας έχουμε κάνει κάτι τέτοιο. Γι” αυτό είμαστε εδώ.»

Με πληροφορίες από asfalisnet.gr, ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •