• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • Δεν διδάσκεται στα σχολεία αλλά έχει συγκινήσει όλον τον πλανήτη – Η πραγματική Ελληνική ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Δεν διδάσκεται στα σχολεία αλλά έχει συγκινήσει όλον τον πλανήτη – Η πραγματική Ελληνική ιστορία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ώρα για μάθημα αληθινών ιστορικών γεγονότων...

Στα σοβαρά πανεπιστήμια της Δύσης, τόσο ο Εθνικοσοσιαλισμός και ο φασισμός όσο και ο Κομμουνισμός θεωρούνται ολοκληρωτικά καθεστώτα, παρά τις όποιες ιδεολογικές ή οργανωτικές διαφορές τους.

Στην Ελλάδα του 2019 υπάρχουν ακόμα εκείνου που ηρωοποιούν τον Κομμουνισμό, υμνώντας προσωπικότητες όπως του σφαγέα Ιωσήφ Στάλιν ή του πανούρφου Βλαντιμίρ Λένιν, ο οποίες δεν άφησε ζωντανά ούτε τα παιδιά του Τσάρου Ρομανώφ.

Στην χώρα μας, πριν και μετά τον εμφύλιο οι Κομμουνιστές δεν ανέλαβαν ποτέ την κρατική εξουσία. Συνέβη στις μέρες μας με τον ΣΥΡΙΖΑ (πρώην ΚΚΕ Εσωτερικού), ωστόσο όπως πολλά στελέχη του παραπονέθηκαν, είχαν την διακυβέρνηση, αλλά όχι την απόλυτη εξουσία, όπως, φεριπείν, προγενέστεροι αριστεροί στην Ανατολική Ευρώπη.

Όπου, όπως οι Κομμουνιστές του μετέπειτα ΕΑΜ-ΕΛΛΑΣ, επικρατούσαν, τότε τα πράγματα κάθε άλλο παρά λαϊκά ήταν.

Κάποιοι θα γνωρίζουν, κάποιοι άλλοι όχι την ιστορία της Ελένης Γκατζογιάννη, η οποία γυρίστηκε σε ταινία που στην Ελλάδα δεν προβλήθηκε τότε, με απόφαση ΠΑΣΟΚ.

Ήταν η ταινία που την δεκαετία του ’80 έδωσε το έναυσμα ώστε να ανοίξει ο ξανά ο δημόσιος διάλογος για τον Εμφύλιο Πόλεμο στην Ελλάδα.

Το κεντρικό της θέμα, η εκτέλεση της Ελένης Γκατζογιάννη από κομμουνιστές αντάρτες, ξεσήκωσε κύματα αντιδράσεων στους κόλπους της Αριστεράς.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ:

Ο Νίκος Γκατζογιάννης γεννήθηκε στη Λια της Θεσπρωτίας το 1939. Ο ίδιος και οι αδερφές του πέρασαν την παιδική τους ηλικία εν μέσω ταραχών. Η μητέρα τους, Ελένη, μεγάλωνε μόνη της τα τρία παιδιά, καθώς ο σύζυγός της είχε φύγει στην Αμερική για να εργαστεί.

Το 1948, το χωριό Λια είχε μετατραπεί σε προπύργιο των αριστερών δυνάμεων του «Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας». Ήταν η χρονιά που οι αντάρτες του «ΔΣΕ» (συνέχεια του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) αποφάσισαν να στρατολογήσουν τα μεγαλύτερα αγόρια, ενώ σκόπευαν να στείλουν τα μικρότερα σε γειτονικά κομμουνιστικά κράτη. ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ.

Η Ελένη Γκατζογιάννη αδυνατούσε να αποδεχθεί κάτι τέτοιο. Έτσι, πήρε την απόφαση να φυγαδεύσει τον μοναχογιό της, Νίκο, μαζί με άλλα είκοσι άτομα, σε περιοχή εκτός του ελέγχου των Κομμουνιστών.

Ωστόσο, την συνέλαβαν, την ανέκριναν, την βασάνισαν και τελικά την οδήγησαν σε δημόσια δίκη.

Στις 28 Αυγούστου 1948 η 41χρονη γυναίκα εκτελέστηκε, αφήνοντας ορφανούς το Νίκο και τις αδερφές του.

Όλα αυτά γιατί αρνήθηκε να παραδώσει τα παιδιά της στο Κομμουνιστικό Κόμμα, ενώ ακόμα και σήμερα σε διάφορα χώρες, η κρατική ασφάλεια απομακρύνει παιδιά από γονείς, άπαξ και εκείνοι δεν πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Δείτε αποσπάσματα από την ταινία, γιατί επιτέλους στην Ελλάδα πρέπει να γνωρίζουμε αληθινή ιστορία γεγονότων…

Η αντίστοιχη κινηματογραφική ταινία που είναι πολύ παλιά, έχει αναρτηθεί στο YOUTUBE με τον τίτλο Ελένη Γκατζογιάννη η ταινία του Γκατζογιάννη

ΦΩΤΟ PEXELS

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...