Ισχυρή ελληνική παρουσία στην κυβέρνηση της Βικτώριας

Ορκίστηκαν την Δευτέρα και ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης του Daniel Andrews μετά τον υποχρεωτικό ανασχηματισμό που υποχρεώθηκε να κάνει ο πολιτειακός πρωθυπουργός μετά το σκάνδαλο της παράνομης μαζικής εγγραφής μελών που ξέσπασε στις τάξεις του Εργατικού Κόμματος. Νέοι υπουργοί αναλαμβάνουν οι Natalie Hutchins, Shaun Leane και Danny Pearson. Συγκεκριμένα η […]

Ορκίστηκαν την Δευτέρα και ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης του Daniel Andrews μετά τον υποχρεωτικό ανασχηματισμό που υποχρεώθηκε να κάνει ο πολιτειακός πρωθυπουργός μετά το σκάνδαλο της παράνομης μαζικής εγγραφής μελών που ξέσπασε στις τάξεις του Εργατικού Κόμματος.

Νέοι υπουργοί αναλαμβάνουν οι Natalie Hutchins, Shaun Leane και Danny Pearson.

Συγκεκριμένα η Natalie Hutchins ανέλαβε υπουργός Στήριξης των Θυμάτων Βίας, και Πρόληψης Εγκλήματος.

Ο Shaun Leane αναλαμβάνει υπεύθυνος της Ανάπτυξης των Προαστίων ενώ ο Danny Pearson τοποθετήθηκε Υφυπουργός Θησαυροφυλακίου.

Ο κ. Andrews προχώρησε και στην αναβάθμιση άλλων υπουργών. Ο Martin Pakula, για παράδειγμα ανέλαβε υπουργός Στήριξης και Ανασυγκρότησης της Βιομηχανίας που, επίσης, έχει κτυπηθεί από την πανδημία.

ΟBen Carroll αναλαμβάνει το υπουργείο Συγκοινωνιών, ενώ έγιναν και άλλες δομικές αλλαγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομογενής Τζένη Μικάκου είναι πλέον 4η στην ιεραρχία των αξιωματούχων της πολιτειακής κυβέρνησης αφού εκτός από τα σημαντικά υπουργεία της (Υγείας, Συντονισμού αντιμετώπισης της πανδημίας κ.α.) είναι και υπαρχηγός του κόμματος στην Άνω Βουλή.

Εξάλλου άλλοι δυο ομογενείς συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο Στιβ Δημόπουλος ως κοινοβουλευτικός γραμματέας του πολιτειακού πρωθυπουργού και ο Νίκος Στάϊκος ως κοινοβουλευτικός γραμματέας του Θησαυροφύλακα.

Από την εφημερίδα της Ομογένειας «Νέος Κόσμος»

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί