• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η «ύπουλη» τακτική των Τούρκων – Βήμα, βήμα η προσπάθεια να σπάσει η γραμμή άμυνας στον Έβρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η «ύπουλη» τακτική των Τούρκων – Βήμα, βήμα η προσπάθεια να σπάσει η γραμμή άμυνας στον Έβρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα έχει την εξαιρετική “τύχη” να αντιμετωπίζει σε αυτή τη χρονική συγκυρία δύο καίρια προβλήματα ταυτόχρονα, αυτό της επέλασης του Κορονοϊού και αυτό της απόπειρας της Τουρκίας να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα μέσω της εισβολής των λαθρομεταναστών.

Μετά από εβδομάδες άκαρπων προσπαθειών, οι Τούρκοι φαίνεται να αναδιάταξαν τις δυνάμεις των λαθρομεταναστών στα σύνορα, απομάκρυναν τα ελάχιστα γυναικόπαιδα που τριγυρνούσαν στην περιοχή πιο πίσω και ταυτόχρονα έφεραν στην πρώτη γραμμή νέα πρόσωπα με πιο μικρές ηλικίες.

Πλέον με πολύ πιο οργανωμένες προσπάθειες προσπαθούν να διαρρήξουν το φράχτη.

Αρχικά συγκεντρώνονται σε προκαθορισμένα σημεία, κάνουν κάποιες προσπάθειες προς το φράχτη ελαφρές, σαν αναγνώριση θα λέγαμε και μετά σε συγκεκριμένη ώρα, τις τελευταίες μέρες είναι αργά τη νύχτα, προσπαθούν να ρίξουν το φράχτη.

Όπως θα δείτε παρακάτω, η τουρκική αστυνομία παρατάσσετε κατά ομάδες με ασπιδοφόρους μπροστά ώστε να δημιουργούν τείχος προστασίας σε αυτούς που φέρουν τους εκτοξευτές δακρυγόνων και καπνογόνων ώστε να μη βληθούν από την ελληνική πλευρά. Οι ομάδες αυτές συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένα σημεία και εξαπολύουν ταχύτατα μαζικά πυρά δακρυγόνων και καπνογόνων προς τις ελληνικές θέσεις  και όταν ο χώρος έχει γεμίσει από αυτά, λαθρομετανάστες με σχοινιά, κόφτες και πριόνια προσπαθούν να καταστρέψουν μέρος του φράχτη.

Δείτε το βίντεο:

Η ελληνική πλευρά έχει φωταγωγήσει όλο το μήκος του φράχτη, έχει τοποθετήσει σε στύλους κάμερες κανονικές και θερμικές ώστε να βλέπει όλα όσα γίνονται μπροστά από το φράχτη στην τουρκική πλευρά και χρησιμοποιεί ενεργά τα εκφοβιστικά πυρά και τα βαρέα τεθωρακισμένα οχήματα με τις αντλίες νερού για να σβήσει τις φωτιές και να απομακρύνει τους λαθρομετανάστες που χρησιμοποιούν εργαλεία για την καταστροφή της οχύρωσης. Ταυτόχρονα το μηχανικό έχει προχωρήσει σε ενίσχυση με επιπλέον συρματοπλέγματα το φράχτη όπου χρειάστηκε, ενίσχυσε τις θέσεις με μια ακόμα γραμμή κάλυψης και καθάρισε το πεδίο από την επιπλέον βλάστηση.

Μένει να δούμε πώς θα ενταθούν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες οι προσπάθειες των Τούρκων για διάβαση του φράχτη στον Έβρο και αν θα επιχειρήσουν κάποια σοβαρή προβοκάτσια.

ΦΩΤΟ eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •