• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η υπάκουη Ελλάδα ξαφνικά κάνει του… κεφαλιού της!!! Όταν οι Ρώσοι μας έλεγαν ελάτε να τα βρούμε;;; vid

Η υπάκουη Ελλάδα ξαφνικά κάνει του… κεφαλιού της!!! Όταν οι Ρώσοι μας έλεγαν ελάτε να τα βρούμε;;; vid

rwssia_israel
Ύποπτες εξελίξεις...

Φτάσαμε μέχρι εκεί!!! Αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες ανησυχούν για την συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ νωρίτερα αυτό το μήνα, με βάση την οποία διευκολύνονται τα ταξίδια μεταξύ των δύο χωρών για άτομα που έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, τα κράτη μέλη, αντίθετα, έχουν μεν ήδη συμφωνήσει στους κανόνες για ταξίδια από τρίτες χώρες, «οι οποίοι όμως δεν περιλαμβάνουν προνόμια για άτομα που έχουν εμβολιαστεί».

Η Κύπρος υπέγραψε παρόμοια συμφωνία με το Ισραήλ την Κυριακή, ενώ η Ισπανία και η Πορτογαλία ζητούν επίσης ένα τέτοιο πιστοποιητικό.

Με άλλα λόγια αυτό που παρατηρείται είναι πως η Ελλάδα, η οποία, όταν πρόκειται, επί παραδείγματι, για προσέγγιση με την Ρωσία, λειτουργεί στο πλαίσιο του «ανήκωμεν εις την Δύσιν», τώρα στο θέμα του πιστοποιητικού εμβολιασμού λειτουργεί εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου ή ίσως παρασέρνει την Ευρώπη στο πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Την ίδια ώρα, οργανώσεις προάσπισης των δικαιωμάτων του πολίτη και των ψηφιακών δικαιωμάτων επιδιώκουν να συγκεντρώσουν την υποστήριξη ενός εκατομμυρίου Ευρωπαίων σε αίτησή τους που αποσκοπεί στην άσκηση πιέσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να απαγορεύσει την βιομετρική μαζική παρακολούθηση, εν όψει της θέσπισης φέτος από τις Βρυξέλλες νομοθεσίας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Εργαλεία παρακολούθησης, όπως τα συστήματα αναγνώρισης προσώπου, έχουν προκαλέσει ανησυχίες όσον αφορά τους κινδύνους που εγκυμονούν για το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και για το γεγονός ότι θα μπορούσαν να τα εκμεταλλευτούν κατασταλτικά καθεστώτα για να διαπράξουν παραβιάσεις εις βάρος του ανθρώπου.

Μένει να κάνει και εδώ την αρχή η Ελλάδα και να βγει υπέρ της απόλυτης βιομετρικής παρακολούθησης. Μάλλον, λοιπόν, δεν κάνει του κεφαλιού της, αλλά κάνει αυτό που κάποιοι της έχουν πει να κάνει, παρασύροντας φαινομενικά την Ευρώπη σε αυτή την κατεύθυνση.