Η Τουρκία «έβαλε» τα ελληνικά νησιά στην σύγκρουση της Μέσης Ανατολής

Ξαφνικό «μπουρλότο» από την Άγκυρα

«Φωτιά» βάζουν οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Habertur, για τα ελληνικά νησιά, καθώς ανέφερε ξεκάθαρα πως χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή, βάζοντάς τα στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ, η οποία έχει στοχοποιήσει ήδη την Κύπρο!

«Η Κύπρος θα είναι επίσης μέρος αυτού του πολέμου» εάν ανοίξει τα αεροδρόμια και τις βάσεις της στις ισραηλινές δυνάμεις, είχε δηλώσει συγκεκριμένα ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα!

Η Τουρκία, όμως τοποθετεί στο πολεμικό κλίμα της Μέσης Ανατολής και τα νησιά του Αιγαίου με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Πολλοί μάλιστα λένε πως πίσω από τις απειλές της Χεζμπολάχ εναντίον της Κύπρου βρίσκεται, η Τουρκία, η οποία θέλει να εμποδίσει την γεωστρατηγική αναβάθμιση της μεγαλονήσου!

 «Εξαρχής απευθύναμε προειδοποίηση στην Ευρώπη σε σχέση με την ελληνοκυπριακή διοίκηση (έτσι αποκαλούν την Κύπρο). Μαζί με τα ελληνικά νησιά χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή. Μείνετε μακριά από αυτά τα θέματα, είπαμε στους Έλληνες, καθώς άπαξ και εμπλακείτε, θα έρθει η φωτιά πάνω σας. Είμαστε στην ίδια γεωγραφία, θα έρθει και θα μας βρει και εμάς. Οι περιφερειακοί δρώντες πρέπει να το δουν αυτό», είπε μεταξύ άλλων ο Φιντάν!

Η Τουρκία λοιπόν βάζει το Αιγαίο στην λαίλαπα της Μέσης Ανατολής! Φυσικά οι δηλώσεις τους ακούγονται στους μουσουλμάνους της περιοχής και δη σε εκείνους που έχουν περάσει στην Ελλάδα ως «πρόσφυγες και μετανάστες»!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-PAP

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί