Απαιτεί από το Πεντάγωνο να υποβάλει το θέμα στο αμερικανικό Κογκρέσο, έγραψε η εφημερίδα Sabah το Σάββατο, επικαλούμενη πηγές.
Η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες και να εκσυγχρονίσει άλλα 80 που έχει στην υπηρεσία της. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σημείωσε ότι αναμένει να εξασφαλίσει την έγκριση του Κογκρέσου για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία.
Εν τω μεταξύ, μια ομάδα Αμερικανών μελών του Κογκρέσου υπέγραψε δήλωση αντίρρησης για την πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία. Η Ελλάδα παρεμποδίζει ενεργά τη συμφωνία. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε να επικοινωνήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον για παραβίαση των συμφωνιών.
scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ξανά ισόβια στον 25χρονο που σκότωσε 20χρονο το 2021 – Τον είχε καρφώσει με μαχαίρι στην καρδιά
- ΗΠΑ: Chatbot χρησιμοποιήθηκε από Κινέζους χάκερ για να εξαπολύσει μόνο του κυβερνοεπιθέσεις
- Όρμπαν εναντίον Βρυξελλών! «Φουρτούνα» εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης
- Σέρρες: Τρία χρόνια φυλάκιση στους 30 που συμμετείχαν στα επεισόδια στη δομή Σιντικής
- Ανακοίνωση – σοκ από τον David Coverdale: “Ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω τη σκηνή – Αντίο”
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 21 Νοεμβρίου
- Τρόμος για 15χρονο στον Άλιμο: Δύο κουκουλοφόροι του επιτέθηκαν στο σχολείο – Συνελήφθη ένας 17χρονος
- Τι είπε ο Κ. Κυρανάκης σε σχέση με την «νέα σύνδεση του Προαστιακού»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 14 οι προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση – Στους 40 οι κατηγορούμενοι
- Ελλάδα, Ρωσία, Τουρκία και Κύπρος! Η υποκρισία σε κάποιους μάλλον περισσεύει









